Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
27. 9. 2017,
6.54

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Mate Rimac Rimac Automobili Moja služba

Sreda, 27. 9. 2017, 6.54

6 let, 6 mesecev

Bi delali za hrvaškega Elona Muska? Rimac Automobili iščejo novih 100 sodelavcev.

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Hrvaški Rimac Automobili, kjer je nastal električni superšportnik concept one, iščejo novih 100 sodelavcev. Od želenih 50 milijonov evrov, ki jim bodo zadoščali za razvoj novega modela, so jih od investitorjev že dobili prvih 30.

Električni superšportnik concept one stane več kot milijon evrov. Do hitrosti 200 km/h pospeši v 6 sekundah in doseže najvišjo hitrost 355 km/h. Sistemska moč pogona je 900 kilovatov. | Foto: Rimac Automobili Električni superšportnik concept one stane več kot milijon evrov. Do hitrosti 200 km/h pospeši v 6 sekundah in doseže najvišjo hitrost 355 km/h. Sistemska moč pogona je 900 kilovatov. Foto: Rimac Automobili

Rimac Automobili iz Svete Nedelje pri Zagrebu velja za eno najbolj prodornih avtomobilskih družb. Z električnim superšportnikom concept one so že pokazali svoje znanje in uspešnost vizije Mateja Rimca, ki ga mnogi opisujejo kot hrvaškega Elona Muska.

Mate Rimac ob podpisu posla s Camel Group. Njihov lastniški delež za zdaj še ni znan. | Foto: Rimac Automobili Mate Rimac ob podpisu posla s Camel Group. Njihov lastniški delež za zdaj še ni znan. Foto: Rimac Automobili Zaposlujejo 250 ljudi, iščejo jih še novih sto

Hrvati so si zdaj prislužili naložbo v višini 30 milijonov evrov s strani Camel Group, največjega azijskega proizvajalca baterij. Za doseganje novih razvojnih ciljev pri Rimcu zdaj iščejo novih 100 sodelavcev s področja razvoja in raziskav, oblikovanja, inženirstva, proizvodnje, sistemov samodejne vožnje, razvoja motorjev, baterij, pa tudi razvoja njihovih električnih koles znamke Greyp in podobno.

Rimac trenutno zaposluje 250 ljudi iz 15 različnih držav. Povprečna starost zaposlenih je 29 let. V njihovih prostorih ne nastajo zgolj lastni produkti, saj so si predvsem odlična reklama za pakete pogonskih storitev in drugih sistemov. Te izdelujejo tudi za druge partnerje, med katerimi so tudi Ferrari, Aston Martin, BMW, Toyota, Honda, Tesla, Pininfarina, Hrvati so izdelali pogon tudi za zmogljivi koenigsegg regero.

Naslednji hrvaški avtomobil že spomladi na avtosalonu v Ženevi?

Hrvaško podjetje bo izdelalo osem conceptov one – enega med temi je letos uničil Richard Hammond – za razvoj novega modela in večjo konkurenčnost (predvsem za prodor na Kitajsko) pa potrebujejo skupno 50 milijonov evrov. Novi model bo imel poudarek na avtonomni vožnji, Hrvati pa ga želijo (najbrž kot študijo) predstaviti spomladi na avtomobilskem salonu v Ženevi. Z novimi proizvodnimi cilji in podvojenim številom zaposlenih se nameravajo prav tako preseliti na novo, večjo lokacijo.

Ne spreglejte