SiolNET. Avtomoto Novice
1,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bankrotirani saabi spet serijski: Zdaj lastniki Kitajci, pogon pa električen

1,13

termometer

Kitajski NEVS je iz tovarne v Tijanjinu pripeljal prvi serijski električni avtomobil nevs 9-3, ki je nastal na osnovi pred leti bankrotiranega Saaba.

nevs 9-3 Foto: NEVS

Saga o nekdanji švedski avtomobilski znamki Saab traja že več let. Za bankrotirano znamko danes stoji družba NEVS s kitajskim lastništvom. Ta je v preteklosti že napovedovala drzne načrte o obuditvi proizvodnje, zdaj pa so kljub pomanjkanju natančnejših podatkov na osnovi saaba 9-3 predstavili svoj prvi izdelani avto.

NEVS ima veliko naročil za flote

Ta je zapeljal s proizvodne linije v tovarni v Tianjinu. Po besedah predstavnikov NEVS je tovarna sposobna letno izdelati 50 tisoč električnih vozil. Po nadaljnji širitvi tovarne se bo njena kapaciteta povečala na 220 tisoč vozil letno.

NEVS je v preteklosti že sklenil več večjih poslov z različnimi družbami, ki jim bo zagotovil električno floto vozil. Sodeloval bo tudi s kitajskim sistemom ponujanja storitev prevoza Didi, zato o električnem avtu za zdaj tudi uradno ni znanih veliko informacij. Uradni doseg z enim polnjenjem znaša 300 kilometrov, najvišja hitrost avtomobila pa 140 kilometrov na uro.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin