SiolNET. Avtomoto Novice
1,36

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Avtomobile najeli v Sloveniji, kradli v Italiji

1,36

termometer

policija Italija
Foto: policija

Italijanski policisti so razbili kriminalno združbo, ki je na avtocestnih postajališčih prežala predvsem na tujce, največkrat turiste. Uporabili so avtomobile, ki so jih pred tem najeli v Sloveniji.

Policisti iz Vidma in Palmanove so končali pol leta dolgo preiskavo združbe s Kosova, ki je na avtocestnih počivališčih prežala predvsem na tujce, so poročale Primorske novice. Aretirali so sedem osumljenih, enega še iščejo.

Žrtve so zamotili z več triki in jih nato okradli

Žrtve so zmedli na več načinov, na primer s spraševanjem o prometnih napotkih ali pa s prebito gumo, ki jo je moral voznik po zapustitvi počivališča menjati ob cesti. Osumljenci so mu sledili, mu tam ponudili pomoč in ga okradli, je pokazala preiskava policistov iz Vidma in Palmanove.

Člani združbe s Kosova so bili stari od 20 do 50 let, delovali pa so v parih ali trojicah. Od maja naj bi zakrivili okrog 20 tatvin. Italijanski policisti so še razkrili, da so avtomobile za svoje podvige najemali v Sloveniji. Menjali so jih tedensko, z njimi pa vozili po počivališčih in prežali na žrtve.

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • bocob / 12.12.2019. ob 11:34 +5 - 1

  So že vložili zahtevo za stalno prebivališče v Republiki Sloveniji. Tako bodo vsi postopki ustavljeni do dolitve stalnega prebivališča. Drugače pa vse prijave kosovsko-albanskih prebivalcev, katere so poslane na tožilstvo, pregleda tovarišica Tanja Fajon oziroma njen urad. Predvsem gre za preverjanje, da ne pride do kršitve človečanskih pravic. Kosovarjem seveda, ne žrtvam njihovih kriminalnih dejanj.

  +5 - 1
 • dr.justice / 12.12.2019. ob 12:51 +3 0

  Spet albanska mafija

  +3 0
 • norimax / 12.12.2019. ob 12:34 +2 0

  Mene bolj skrbi tisti eden, ki ga še iščejo......

  +2 0
delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin