Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
14. 11. 2018,
5.00

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,89

Natisni članek

Seat cupra

Sreda, 14. 11. 2018, 5.00

5 let, 5 mesecev

Za novo cupro ateco tudi prilagojeni prodajni saloni

Avto nove španske znamke že v Sloveniji #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,89
Cupra Ateca | Nova ateca cupra v Španovem Seatovem salonu na Brezovici pri Ljubljani. | Foto Gregor Pavšič

Nova ateca cupra v Španovem Seatovem salonu na Brezovici pri Ljubljani.

Foto: Gregor Pavšič

V Slovenijo je pripeljal prvi avtomobil nove Seatove znamke Cupra, ki bo pri nas dobil tudi vsaj dva prilagojena prodajna salona. V Sloveniji za tak avto vsaj 45 tisočakov.

Seat bo za svojo znamko Cupra prilagodil 277 prodajnih salonov, v Sloveniji bosta taka predvidoma za zdaj dva. Prvi je na Brezovici pri Ljubljani (Špan), drugi pa v Kamniku (Cerar).

PRIMA SUV C
Avtomoto Primerjalni test: najboljši kompaktni križanci so peugeot 3008, seat ateca in toyota C-HR

Navzven se cupra ateca od klasične seat atece razlikuje po bolj dinamičnem videzu, satasti zasnovi motorne maske, zadaj pa predvsem s štirimi zaključnimi cevmi izpušnega sistema. | Foto: Gregor Pavšič Navzven se cupra ateca od klasične seat atece razlikuje po bolj dinamičnem videzu, satasti zasnovi motorne maske, zadaj pa predvsem s štirimi zaključnimi cevmi izpušnega sistema. Foto: Gregor Pavšič Priljubljen športni terenec s "300-konjskim" motorjem in štirikolesnim pogonom

V Slovenijo je tako že prispel prvi primerek športne atece, ki na sebi ne nosi logotipa in imena Seat, temveč le še Cupra. To ateco poganja pogonski sklop, ki ga že poznamo iz najzmogljivejšega leona cupra. To je dvolitrski bencinski motor TSI, ki ima moč 221 kilovatov (300 "konjev") in 400 njutonmetrov navora.

Moč se prek sedemstopenjskega samodejnega menjalnika DSG prenaša na vsa štiri kolesa. Do 100 kilometrov na uro lahko taka ateca pospeši v 5,2 sekunde in doseže najvišjo hitrost 247 kilometrov na uro.

Navzven se cupra ateca od klasične seat atece razlikuje po bolj dinamičnem videzu, satasti zasnovi motorne maske, zadaj pa predvsem s štirimi zaključnimi cevmi izpušnega sistema.

Cupra Ateca | Foto: Gregor Pavšič Foto: Gregor Pavšič

Cupra Ateca | Foto: Gregor Pavšič Foto: Gregor Pavšič

Avtomoto Uradno: Seatov novi veliki terenec bo tarraco
"Kupcev ne bomo kradli znamkam znotraj koncerna Volkswagen"

"Seat je vedno bil in vedno bo športna ter dinamična znamka. Avtomobili Cupra so bili za nas zelo pomembni. Prodali smo jih 60 tisoč, a šestino smo jih prodali v zadnjem letu, zato smo se odločili za korak naprej. Bistvo ni le avtomobil, temveč celoten svet okrog te zgodbe. Cupra bo športna znamka, kjer želimo znamko združiti tudi z motošportom," je za Siol.net povedal Matthias Rabe, podpredsednik razvoja avtomobilov pri Seatu.

Seat je za zdaj pri znamki Cupra predstavil le ateco. Športno preobleko bo predvidoma dobil tudi novi večji športni terenec tarraco, prav tako predvidoma tudi naslednja generacija leona. Z izhodiščno ceno okrog 50 tisoč evrov (toliko stane testni primerek cupre atece na fotografijah) posega ta avtomobil v višji cenovni razred, kjer Seat do zdaj še ni nastopal. To je, na primer, že skoraj cenovni rang porscheja macana, katerega cene se v Sloveniji začnejo pri 64 tisočakih.

"Da, želimo dobiti stranke drugih znamk, ne pa od znamk znotraj koncerna. Lani smo prodali deset tisoč cuper in s tem smo bili zelo zadovoljni. Sčasoma bi lahko to število vsaj podvojili," je optimističen Rabe.
Ne spreglejte