Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 10. 2017,
10.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,70

5

Natisni članek

Audi

Petek, 20. 10. 2017, 10.34

6 let, 6 mesecev

Audi A7: direktorska limuzina privablja poglede z atraktivnimi zadnjimi lučmi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,70

5

Audi A7 | Foto Audi

Foto: Audi

Audijev A7 sportback prinaša svež videz, ki ga je napovedoval koncept prologue, stavi na najnovejše tehnologije in vrhunsko vozno dinamiko. Med največje novosti spadajo zadnji žarometi, ki se raztezajo skozi celoten zadek in so prava paša za oči.

Oblikovna evolucija spredaj, revolucija zadaj

Audi ne spi in so po predstavitvi nove generacije A8 zdaj predstavili še vizualno in tehnološko izpopolnjeno novo generacijo A7 sportback, ki se v oblikovni smeri močno opira na koncept prologue. Z veliko masko hladilnika, ki jo dopolnijo nabiti žarometi in športni zračniki ter skulpturiranim pokrovom motorja, se od predhodnika razlikuje po nekoliko bolj športnem videzu.

Največje spremembe so se zgodile na zadku, kjer so oblikovalci na celoten zadek namestili širok svetilni pas, ki ga sestavlja 13 vertikalnih pasov LED. Podobnost z jahtami je več kot očitna, svetlobni del pa lahko prikazuje različne svetlobne animacije in ima širok nabor funkcij.

Ob prehodu v notranjost se nam razkrije izredno elegantna in tehnološko izpopolnjena potniška kabina. Na armaturni plošči sta nameščena dva digitalna zaslona na dotik, voznik bo informacije lahko črpal z digitalnih števcev audi virtual cockpit ali projecirnega zaslona in užival v glasbeni simfoniji sistema Bang&Olufsen. Za najbolj zahtevne kupce je na voljo usnjeno oblazinjenje, glasovno upravljanje in paket ambientalne osvetlitve in matrični žarometi LED z lasersko tehnologijo.

13 pokončnih svetilnih trakov v tehnologiji LED je razvrščenih po celotni širini zadnega žarometa, ki je nameščen pod aktivnim usmerjevalnikom zraka. | Foto: Audi 13 pokončnih svetilnih trakov v tehnologiji LED je razvrščenih po celotni širini zadnega žarometa, ki je nameščen pod aktivnim usmerjevalnikom zraka. Foto: Audi

Običajnim asistenčnim sistemom se je pridružila še delno avtomatizirana vožnja

V tehnološko-varnostnem smislu je A7 sportback opremljen s širokim naborom asistenčnih sistemov, med njimi je tudi najnovejši sistem Audi AI. S pomočjo številnih senzorjev in kamer lahko A7 avtonomno zapelje na parkirno mesto in ga samodejno tudi zapusti. Storitev bo prišla prav predvsem lastnikom ozkih garaž, saj bodo lahko svoj avtomobil parkirali, ne da bodo morali sedeti za volanom.

Ob  lansiranju bo na voljo 3,0-litrski šestvaljni bencinski agregat TFSI z 250 kilovati in 500 njutnmetri navora. Navor se bo prenašal na vsa štiri kolesa s pomočjo pogona Quattro in 7-stopenjskega samodejnega menjalnika, do stotice bo pospešil v 5,3 sekunde in dosegel elektronsko omejeno maksimalno hitrost 250 kilometrov na uro. Kmalu po začetku proizvodnje bodo na voljo še ostali štiri in šestvaljni agregati, tako v dizelski kot bencinski obliki.

Serijsko bodo potnike razvajale običajne jeklene vzmeti, a kupci bodo raje posegali po novi generaciji zračnega vzmetenja, ki prinaša še več udobja, agilnosti in vsakodnevne uporavnosti. Za doplačilo bo na voljo tudi športno vzmetenje, ki zniža višino avtomobila za 10 milimetrov. Voznik bo opazil tudi progresivni volanski sistem, z nekoliko bolj športnim razmerjem vrtljajev in štirikolesno krmiljenje, ki omogoča premik zadnjih koles do 5 stopinj. V Nemčiji bo A7 sportback na ceste zapeljal februarja z vstopno ceno 67.800 evrov.

Opcijsko je na voljo zračno vzmetenje, ki poudarja agilnost in poveča udobje te prestižne limuzine. | Foto: Audi Opcijsko je na voljo zračno vzmetenje, ki poudarja agilnost in poveča udobje te prestižne limuzine. Foto: Audi

Največja novost sta dva zaslona da dotik, nameščena na armaturni plošči. | Foto: Audi Največja novost sta dva zaslona da dotik, nameščena na armaturni plošči. Foto: Audi

Ne spreglejte