SiolNET. Avtomoto Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Američani pripravljajo oster pravilnik za uporabo dronov, letenje le z licenco?

2

termometer

 | Foto:
Ameriška uprava za letenje pripravlja pravilnik za pilotiranje majhnih zračnih plovil ali dronov, za katere naj bi pilot neuradno potreboval pravo licenco. Kako se bodo odzvali trgovci?

Za zdaj le neuradne napovedi o strogih regulativnih predlogih

V ZDA bo tamkajšnja uprava za letenje FAA kmalu objavila natančen pravilnik za uporabo majhnih zračnih plovil, tako imenovanih dronov, ki z vse nižjimi cenami na trgu postajajo vse bolj priljubljeni in razširjeni. S ceno nekaj sto evrov so se uvrstili celo med najbolj vroča praznična darila, njihovo uporabo pa bi lahko vsaj v ZDA kmalu močno omejili.

Po za zdaj neuradnih podatkih bi lahko piloti dronov potrebovali licenco, njihova plovila ne bi smela leteti višje od 120 metrov, letela pa bi lahko le podnevi in v vidnem polju pilota. FFA naj bi vsa plovila, ki so sposobna leteti brez pilota – ne glede na velikost in maso – združil v isto regulativno skupino. S tem velikost dronov ne bi bila več pomembna. Enake zahteve bi veljale za pilota profesionalnega drona kakor njegove bistveno cenejše različice iz veleblagovnic.

Neuradno naj bi bil pogoj za pridobitev licence več deset opravljenih ur letenja s klasičnimi letali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin