Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 5. 2020,
11.47

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Porsche 911 Porsche

Ponedeljek, 18. 5. 2020, 11.47

3 leta, 11 mesecev

19 sekund za odprtje strehe: to je novi kultni porsche #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Porsche je predstavil novo generacijo 911 targa, ki ostaja oblikovni posebnež znamke. Nekakšna kombinacija med kupejem in kabrioletom ima električni pomični osrednji del strehe, prepoznavno silhueto in stebriček B iz poliranega aluminija.

Porsche nadaljuje pet desetletij dolgo tradicijo z modelom targa in je danes predstavil osmo generacijo kultnega modela. Osma generacija tako kot predhodne združuje prepoznavno silhueto kupeja in z elektronskim odpiranjem strehe tudi užitke kabrioleta.

Porsche EA266
Avtomoto Spomin na čas, ko bi VW golf skoraj postal porsche #foto

Streha se skrije za zadnja sedeža

Nova generacija ima tako kot predhodnik elektronsko pomično streho, ki se v devetnajstih sekundah (sedem sekund počasneje kot pri kabrioletu) pospravi za zadnjo klop. Pri tem se celoten zadnji stekleni del dvigne in umakne nazaj, streha se skrije za sedeži – s tem ostane na svojem mestu celoten stebriček B in celotna varnostna struktura.

Targa je ohranila svojo prepoznavno silhueto, a je med drugim pridobila tudi vse oblikovne posebnosti serije 992 911. Mednje sodi tudi svetlobna linija čez celoten zadek in prilagodljiv zadnji usmerjevalnik zraka. Ima tudi zadnji par sedežev, tako kot kupe in kabriolet, a njihova uporabnost je precej omejena.

Targa ohranja videz kupeja, a prinaša uporabnost kabrioleta. | Foto: Porsche Targa ohranja videz kupeja, a prinaša uporabnost kabrioleta. Foto: Porsche

Najtežji član družine

Zaradi kompleksnega mehanizma zložljive strehe in serijskega štirikolesnega pogona je targa najtežja različica znotraj družine. Porsche 911 targa | Foto: Porsche Foto: Porsche Vstopna različica z ročnim menjalnikom ima 1.640 kilogramov, kar je 60 kilogramov več kot pri predhodni generaciji, a le pet kilogramov več kot tehta kabriolet 911 992.

Zadaj je nameščen zdaj že poznani trilitrski šestvaljnik z 283 kilovati in 450 njutonmetri navora. Različica S ima enak motor, vendar 331 kilovatov in 530 njutonmetrov navora. Pri obeh je serijsko vgrajeni 8-stopenjski dvosklopkovni menjalnik, a se lahko pri 4S brez doplačila naroči 7-stopenjski ročni menjalnik.

Ne spreglejte