SiolNET. Trendi Zdravje
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zlato pravilo, kako med hujšanjem ohraniti motivacijo

3

termometer

Verjetno poznate tisto trditev, da je vsak začetek težek. A še težje kot začeti je ostati na pravi poti vse do cilja. Kako? Preverite v nadaljevanju ...

Tedni minevajo, o rezultatih pa ne duha ne sluha … poznate to zgodbo? Preden razkrijemo zlato pravilo, spomnimo, da je glavna napaka marsikaterega posameznika ta, da se osredotoči samo na končni cilj. Moramo se zavedati, da se veliki napredki ne dosežejo kar čez noč, ampak zahtevajo čas.

Nič drugače pa ni pri hujšanju. Osvajanje manjših, sprotnih ciljev je tisto, kar vas bo napolnilo s samozavestjo in nič vas ne bo ustavilo na poti do cilja. Da bo vse kristalno jasno, je pred vami zlato pravilo treh odstotkov. Zlato pravilo treh odstotkov Recimo, da se je nekdo odločil shujšati 15 kilogramov. Cilj je jasno definiran in motivacija je na vrhuncu. Vendar čez čas posameznik opazi, da mogoče ne hujša tako hitro, kot si je na začetku zamislil, kar ga spravi v slabo voljo in odloči se, da preobrazbe ne bo nadaljeval.

Končni cilj, v tem primeru 15 kilogramov, bomo najprej razdelili na manjše enote. Delež treh odstotkov je samo simboličen, toliko da dobite občutek, na kako majhne dele je smiselno razdeliti vaš podvig. To pomeni, da se v prihodnje ne bomo več obremenjevali s petnajstimi kilogrami, ampak s pol kilograma tedensko.

Ko bomo vsak teden opazili, da smo dosegli cilj, bo to tisto, kar nas bo napolnilo z motivacijo in nas obdržalo na pravi poti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin