Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 4. 2018,
10.44

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,32

Natisni članek

Nataša Gorenc vaje roke mišice The Biggest Loser Slovenija

Sreda, 11. 4. 2018, 10.44

6 let, 3 mesece

Z izklesano postavo na plažo

Tri preproste vaje za lepe roke #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,32
Nataša Gorenc | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Mnogo žensk tudi v toplih delih leta skriva svoje roke, ker jih motijo neutrjene mišice in povešena koža. A z nekaj preprostimi vajami, ki nam jih je pokazala osebna trenerka iz resničnostnega šova The Biggest Loser Slovenija Nataša Gorenc, lahko roke do poletje lepo izoblikujete.

Osebna trenerka Nataša Gorenc, ki jo lahko že drugo sezono spremljamo v šovu The Biggest Loser Slovenija, je pripravila sklop povsem preprostih vaj, ki jih lahko prav vsak izvaja doma. Zanje ne potrebujete posebnih rekvizitov, pomagate si lahko s tistim, kar že imate doma – pručka ali stol, z vodo napolnjene steklenice, ki vam služijo kot uteži.

Če boste naslednje tri vaje dosledno izvajali in jih delali pravilno, boste do poletja zagotovo učvrstili svoje roke in letos brez slabega občutka nosili majice s kratkimi rokavi:

1. Boksanje z utežmi

Nataša Gorenc - vaje za roke | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Če doma nimate uteži, se lahko znajdete drugače. V roke na primer vzemite z vodo napolnjene steklenice. Lahko pa preprosto stisnete pesti in boksate brez rekvizita – to je primerno predvsem za čiste začetnike. Pri tej vaji bodite pozorni na to, da komolcev nikoli ne iztegnete do konca, ker to ni dobro za sklepe.

2. Dviganje in spuščanje zadnjice ob opori

Nataša Gorenc - vaje za roke | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Pri tej vaji morate biti pozorni na to, da se zadnjica giba gor in dol v navpični liniji ter da gredo roke pri tem naravnost nazaj in ne v kakšne izkrivljene gibe. Lažja oblika vaje je tista s skrčenimi, težja pa z naprej iztegnjenimi nogami.

3. Dvigovanje uteži nad glavo

Nataša Gorenc - vaje za roke | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Za lepe ramenske mišice v roke znova vzemite uteži ali z vodo napolnjene steklenice ter jih dvigujte nad glavo. Če želite vadbo otežiti, stopite na eno nogo, drugo dvignite v zrak – s tem, ko boste lovili ravnotežje, boste poleg ramenskih krepili še trebušne mišice.

Podrobnejšo izvedbo vseh treh vaj si oglejte v spodnjem videu z Natašo Gorenc.

V šovu The Biggest Loser Slovenija je vse bolj pestro. Ne zamudite novih epizod, ki so na sporedu od ponedeljka do četrtka ob 21. uri na Planet TV.
Ne spreglejte