Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
23. 8. 2017,
4.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

2

Natisni članek

telovadba fit zdravje gibanje rekreacija

Sreda, 23. 8. 2017, 4.02

6 let, 6 mesecev

Tri napake, ki vas ovirajo na poti do bolj fit postave

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

2

telovadba, vadba, fitnes | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Vsi trenerji so enakega mnenja: ni bližnjic do utrjenega telesa in bolj zdravega življenja, a marsikdo tega še kar noče verjeti. Če boste spremenili vsaj naslednje tri napake, ki jih večina počne v želji po boljši postavi, boste korak bližje.

Če kaj močno ujezi trenerje, so hitre rešitve in prazne obljube, da lahko v nekaj tednih izgubite vso odvečno maščobo in postanete Victorijin angelček. Ko pa končno spoznate, da čudežne tablete ne pomagajo in se zatečete po strokovno pomoč, se pojavi prva težava:

Nerealna pričakovanja

Prav nobena vadba ali pretiravanje z vadbo vam ne bo prinesla telesa nekoga drugega – trebuščka Jessice Albe, zadnjice Shakire ali pa nog Adriane Lima. Če se na pot podate s takšno željo, boste na koncu bridko razočarani, pa čeprav vam bo uspelo doseči vse in še več, kar ste si kdaj želeli. Cilj, o katerem so si enotni vsi trenerji, naj bo vedno ta: stremite k boljši različici sebe, postanite močni in fit, da boste lahko bolj uživali v svojem življenju, lažje nosili svojega otroka, se podali na kakšno avanturo ali pohod več. Močno telo je tisto, ki zmore največ.

Nepravilna forma

Ta je kriva, da ne vidite rezultatov in ste vedno znova razočarani, zato je zelo pomembno, da pozorno poslušate trenerje. Te zlahka preslišite na skupinskih vadbah, zato bodite tam še toliko bolj pozorni. Zelo bo pomagalo nekaj individualnih ur s trenerjem, ki vam bo pokazal, katere so vaše napake, vas popravil in vam pokazal, kaj delate narobe. Ko boste enkrat spoznali, kako lažje je treniranje s trenerjem, ki vam ob vsakem gibu pove, kako dobro vam gre, boste težko odnehali.

Osebni trener naj vam pokaže, kaj delate narobe in kako lahko izboljšate svojo formo. | Foto: Thinkstock Osebni trener naj vam pokaže, kaj delate narobe in kako lahko izboljšate svojo formo. Foto: Thinkstock

Nagrajevanje z nezdravo hrano

Postanek v McDonald'su po telovadbi zgolj zato, ker ste si to prislužili, ni dobra nagrada, opozarjajo trenerji. Z burgerjem ni nič narobe, a naj bo sestavljen iz živil, ki so prava in ne umetna, privoščite pa si ga občasno in vsekakor ne po vsaki vadbi. Nikakor pa ne smete na telovadbo gledati kot na nekaj, po čemer si zaslužite nagrado.


Preberite še:


Save

Ne spreglejte