Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 12. 2013,
12.01

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

zdravo življenje

Ponedeljek, 30. 12. 2013, 12.01

7 let, 12 mesecev

Spremembe, ki jih lahko prinese novo leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ne gre za novoletne zaobljube, lahko pa prehod v novo leto izkoristite kot začetek novega obdobja in v življenje vnesete nekaj sprememb. Če bodo preveč visokoleteče, vam lahko to tudi uspe.

Sprememb se je najbolje lotiti počasi in sistematično, le tako bodo lahko postale stalnica vašega življenja. Prav tako ne bodo nujno uspešne, če boste svoj način življenja čez noč želeli obrniti na glavo. Postopnost se bo bolj obrestovala. Nekaj sprememb lahko naredite že v prvih januarskih dneh.

Več kuhajte Ljudje, ki se večinoma prehranjujejo zunaj, pogosto zaužijejo premalo sadja in zelenjave, več pa nezdravih maščob in sladkorja. Pravila zdrave prehrane pravijo, da je bolje, da čim več kuhate doma. Na tak način boste lahko izbrali kakovostne sestavine ter se na zdrav način lotili tudi priprave hrane.

Dobro se naspite Nočni spanec je pomemben za naše dnevne aktivnosti. Pomanjkanje spanja vpliva na razpoloženje in zdravje. Najbolje bo, če se boste v posteljo odpravili med deseto in enajsto uro zvečer, za nočni počitek pa si privoščili osem ur. Med spanjem krepite svoj imunski sistem in metabolizem. Pomanjkanje spanca lahko vpliva tudi na hormonsko ravnovesje. K dobremu spanju bo pripomoglo, če boste v urnik vključili redno telesno vadbo, temo v spalnici in redno prehrano.

Redno gibanje Nič novega, a za dobro počutje in zdravo življenje je potrebno redno gibanje. Četudi ste še tako zaposleni, se vedno najde čas za redno gibanje. Dobra telesna kondicija bo podprla vaš imunski sistem, izboljšala koncentracijo, s tem pa pripomogla tudi k boljšim delovnim rezultatom.

Obvladajte stres Stresu se je nemogoče izogniti. Vprašanje je le, kako se z njim spopadamo. Te navade, ki jih je dobro uvesti v življenje, bodo odločilno pripomogle k boljšemu prenašanju stresnih dejavnikov.

Upočasnite se Ni vse v hitrosti. Vzemite si čas. Upočasnite se in umirite telo in duha. Pomagalo bo že, če si boste na dan vzeli vsaj deset minut časa za počasno hojo v naravi in boste pri tem odmislili obveznosti, ki vas čakajo.

Bodite prijazni do sebe Ne zahtevajte preveč od sebe. Prizanesljivost se obrestuje.

Ne spreglejte