Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 7. 2014,
10.10

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

lasje sončenje morska sol klor

Sobota, 19. 7. 2014, 10.10

1 leto, 10 mesecev

Preprosti načini, da lase po sončenju znova učvrstite

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Visoke temperature, morska sol in veter lase izsušijo, zato med morskimi počitnicami potrebujejo posebno nego. Poiskali smo nekaj nasvetov, ki vam jih bodo pomagali obdržati v pravi kondiciji.

Balzam za lase, ki se ne izpere Po prihodu s plaže ali bazena je treba lase umiti in na njih nanesti balzam za lase, ki se ne izpere. Ta jih bo globinsko nahranil in preprečil njihovo cepljenje. Najboljša izbira so tisti, ki vsebujejo proteine in ceramide, saj gladijo povrhnjico, kar je še posebej priporočljivo za barvane lase.

Šampon za suho pranje Suhi šampon je odlična rešitev, kadar se nam mudi. Če se vam mudi, ko se vrnete s plaže, preprosto uporabite suhi šampon za pranje las, ki bo vpil olje in pričeski dal volumen.

Morska sol za super pričesko Morska sol je skrivna sestavina lepe pričeske in nova obsedenost zvezdnice Blake Lively. Sol naredi lase bolj čvrste, zaradi česar jih je lažje oblikovati, pričeska pa je dolgotrajnejša. Še mokre lase spletete v kito in si jih posušite. Prihodnji dan bodo valoviti kot morski valovi.

Kokosovo olje preprečuje cepljenje las Poleg balzama je najboljša hrana za lase kokosovo olje. To je odlična alternativa za ljubitelje naravne kozmetike in deluje podobno kot balzam za lase, ki se ne izpere. Kokosovo olje gladi povrhnjico las in zmanjšuje tveganje za lomljivost. Dovolj je, da na roko nanesite nekaj kapljic, jih med dlanmi podrgnete in nato vmasirate v lasišče. Najbolje deluje na sveže umitih laseh, ker se lažje vpije.

Otroško olje ščiti lase pred klorom Za barvane lase je poleg morske soli nevarna tudi voda iz bazena. To je bogata s klorom, ki lahko povzroči, da lasje pozelenijo. Priporočljivo je, da na lase pred kopanjem nanesete nekaj kapljic otroškega olja, ki bo preprečevalo spremembo obstoječe barve, ko boste končali kopanje, pa si lase preprosto operete.

Če pa so se vaši lasje že obarvali zeleno, je rešitev kečap. Nanesite ga na lase in ga pustite delovati 15 minut, nato sperite. Omaka bo nevtralizirala zeleno barvo.

Lasje po plaži ne prenesejo likanja Morska sol in visoke temperature lase izmučijo, zato ni priporočljivo, da jih z vročimi postopki sušenja še dodatno izmučite. Toplota lahko dodatno poškoduje že ranljive lase, ki se vam bodo zato še hitreje cepili. Še posebej so na udaru vrhnji lasje, ki so še tanjši kot preostali.

Banane in mandljevo olje bodo nahranili lase Globinske poškodbe bo popravila maska za lase. Maska iz banane in mandljevega olja bo nahranila lase in jih naredila spet gladke. Dovolj je zmečkana banana in nekaj kapljic mandljevega olja, da jih spravite nazaj v zdravo stanje. Masko pustite delovati 20 minut in jo nato sperite.

Ne spreglejte