Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 3. 2016,
16.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

aromaterapija Melani Kovač

Sobota, 19. 3. 2016, 16.00

6 let, 6 mesecev

Nega ustnic ob pomladanskem soncu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Mandljevo olje | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Negovalni balzam za ustnice, ki si ga lahko po naravni poti naredite kar sami, bo na pomladanskem soncu prišel še kako prav.

Sestavine za negovalni balzam za ustnice

- 10 ml mandljevega olja
- 2 g kakavovega masla
- 2 g čebeljega voska

Navodila za pripravo podaja aromaterapevtka Melani Kovač iz Aromainštituta.

Za pripravo negovalnega balzama uporabimo metodo vodne kopeli, s katero bomo čebelji vosek, olje in maslo nežno stopili, na tak način pa se bodo med seboj dobro premešala.

Uporabimo dve posodi, večjo in manjšo. V večjo natočimo vodo in jo postavimo na zmeren ogenj. Manjšo posodo postavimo nad večjo tako, da bo para, ki bo nastala, ko se bo voda segrela, počasi segrevala zgornjo, manjšo posodo. Lahko tudi mešamo, da se sestavine med seboj povežejo, vendar ni nujno. Mešanico pretočimo v manjše posodice, priročne za v torbico, ki jih zapremo, ko se balzam za ustnice ohladi in strdi.

Navodila za pripravo negovalnega balzama za ustnice podaja aromaterapevtka Melani Kovač. | Foto: Thinkstock Navodila za pripravo negovalnega balzama za ustnice podaja aromaterapevtka Melani Kovač. Foto: Thinkstock

Zakaj mandljevo olje?

Mandljevo olje, ki ga uporabimo v doma narejenem naravnem balzamu za ustnice, je v kozmetičnih pripravkih izredno razširjeno. Primeren je namreč za nego vseh tipov kože, pojasnjuje Melani Kovač.

Mladostna koža ga hitro vpija, medtem ko zrelo kožo vitalizira in gladi.

Kakavovo maslo kožo navlaži

Kakavovo maslo je v kozmetiki priljubljeno že zaradi prijetnega vonja po čokoladi, prav tako pa zaradi visoke vsebnosti antioksidantov, ki blagodejno vplivajo na gube, sploh okoli oči in ustnih kotičkov.

"Ker kožo globoko navlaži in jo naredi prožno, po njem pogosto posegajo ljudje z izredno suho kožo. Vsebuje tudi številne esencialne maščobne kisline: oleinsko, palmitinsko in stearinsko kislino. Pogosto se uporablja v kremah in oljih za sončenje, saj na koži naredi zaščitni ovoj, ki preprečuje njeno izsuševanje in izpiranje pigmentov," še podaja njegove prednosti aromaterapevtka.

Ne spreglejte