Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 4. 2017,
11.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

zdravnik zdravljenje

Petek, 21. 4. 2017, 11.40

6 let, 6 mesecev

Napotnica in pregled v najkrajšem možnem času

Oglasno sporočilo

Spoštovani,

pišem vam, ker se veliko govori o čakalnih dobah, ljudje tudi po pol leta in več čakajo na različne preglede in jih drago plačujejo.

 | Foto:


Jaz sem se lani zavaroval za preglede pri specialistih in plačujem mesečno okoli 9 evrov. Pred tremi tedni sem si na ledu poškodoval ramo in na mojo smolo že »dobro unovčil« zavarovanje. Po drugi strani pa je to pomenilo zares hiter in (moram pohvaliti zavarovalnico) tudi zelo udoben izhod v sili.

 

Moj zdravnik me je po pregledu poslal k fiziatru na pregled in ultrazvok. Nato sem poklical Center Zdravje AS na brezplačni telefon 080 81 10 in jim poslal kopijo napotnice. Pojasnili so mi, da lahko grem že čez tri dni k fiziatru zasebniku na Viču, ki ima pogodbo z zavarovalnico. Ker so ugotovili, da bom tam najhitreje na vrsti, so me naročili kar oni. Fiziater me je pregledal in naredil ultrazvok ramena. Pokazalo se je, da gre ob udarcu tudi za kalcinacijo in da moram čim prej na fizioterapijo.

 

Spet sem poklical na brezplačni telefon, jim poslal še napotnico za fizioterapijo in zdaj jo že zaključujem. Zdravljenje brez zavarovanja bi trajalo nekaj mesecev, če pa bi si vse to hotel sam plačati, bi moral kar dobro razmisliti, ali naj se podam v to. Mislim, da bi morali več pisati o teh možnostih, ker so premalo znane.

Lep pozdrav, Tone iz Ljubljane

 

Spoštovani gospod Tone!

Z Vive so nam posredovali vaše pismo. Hvala vam in veseli smo, da ste zadovoljni z našimi storitvami. Res je premalo ljudi seznanjenih z možnostmi, ki jih nudijo dodatna zdravstvena zavarovanja. Po drugi strani opažamo, da se znanje o tem spreminja, saj zavarovanje Specialisti postaja eno najbolj razširjenih v naši ponudbi. Od lani ga je sklenilo več kot 15 tisoč novih zavarovancev. V Centru Zdravje AS vsak dan pomagamo prek sto zavarovancem, dnevno izdajamo avtorizacije (soglasja) za preglede pri ortopedu, kardiologu, fiziatru … in za preiskave, kot so magnetna resonanca, ultrazvok, CT, pa za fizioterapijo … Naše stranke naročimo k specialistu, ki ga potrebujejo, in pri katerem lahko opravijo želeno storitev po visokih standardih, ki jih zahtevamo od izvajalcev. Vse odobrene storitve seveda tudi plačamo.

Vaša izkušnja je običajna v okviru storitev, ki jih nudimo s tem zavarovanjem. Pregled pri različnih specialistih zagotovimo v desetih dneh, povprečno pa že v enem tednu. Vaši pregledi in ultrazvok pri fiziatru ter 8-dnevna fizioterapija bi vas sicer stali 475 evrov, ki jih je plačala zavarovalnica, na vse to pa bi morali čakati več kot tri mesece.

Še enkrat hvala, da ste delili svojo izkušnjo. Prizadevali si bomo, da bomo še bolj »glasni« pri predstavljanju prednosti svojih zavarovanj, zagotovo pa največ povedo odzivi zadovoljnih zavarovancev, kakršen je vaš. Veliko nam pomenijo in želimo si, da bi jih bilo v prihodnje še več.

Slavica Glavaš, strokovna direktorica zdravstvenih zavarovanj

 | Foto:

 

Ne spreglejte