SiolNET. Trendi Zdravje
4,89

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kris je sporočil nove vesele novice iz ZDA #video

4,89

termometer

Kris Zudich |  | Foto: Facebook
Foto: Facebook

Iz ZDA so prišle nove spodbudne novice o napredku Krisa Zudicha. Starša sta sporočila, da so zdravniki vse bolj zadovoljni, pohvalila ga je tudi fizioterapevtka, ki pravi, da uporablja vse več mišic.

Kris Zudich Trendi Larisa o Krisovem napredku: Je bolj živahen in več govori #video

Odkar je Kris Zudich 21. novembra 2019 prejel zdravilo zolgensma, je njegov napredek vse bolj viden. Njegova starša iz ZDA prek družbenih omrežij redno sporočata, kako napreduje, saj vso Slovenijo, odkar je stopila skupaj in pomagala zbrati denar za to izjemno drago zdravilo, zanima, kako mu gre.

"Dobro jutro Slovenija! Moja kri je boljša, tako da mi je zdravnik spet zmanjšal dozo steroidov. Danes sem imel tudi prvo uro fizioterapije. Fizioterapevtka je rekla, da se veliko bolj trudim in uporabljam veliko več mišic," so sporočili pred kratkim.

Dobro jutro Slovenija!🥰 *update* Moja kri je boljša, tako da mi je zdravnik spet zmanjšal dozo steroidov. Danes sem imel...

Posted by Go Help Kris on Tuesday, January 7, 2020


V ZDA bo ostal še nekaj časa

Kris je s tem, ko se je že nekaj dni po prejemu zdravila začel sam obračati in ko mu je pred kratkim celo uspelo samostojno sedeti, presenetil prav vse – ne le družino, temveč tudi zdravnike.

A čeprav se stvari tako dobro odvijajo, družina še ne bo prišla kmalu domov. Zdravniki bi radi imeli Krisa zaradi morebitnih kontraindikacij še nekaj časa na očeh.

12. decembra sta Krisova starša delila spodnji video in ponosno zapisala, da je Kris na pregledu pri zdravniku prvič v življenju sam sedel cele štiri minute:

Kris se je rodil z redko gensko boleznijo spinalno mišično distrofijo, ki jo lahko pozdravi izjemno drago zdravilo zolgensma, za plačilo katerega je skupaj stopila vsa Slovenija. Zanj smo skupno zbrali ne le 2,3 milijona evrov, kot je bilo potrebno, temveč kar 3,4 milijona evrov.

Preberite tudi:

Kris Zudich Novice Zdravilo za Krisa bodo brezplačno razdelili sto bolnikom Borut Pahor Novice Pahor: Rešitev Krisa se je zdela nedosegljiva, a dosegli smo nemogoče

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 101
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin