SiolNET. Novice Slovenija
3,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pahor: Rešitev Krisa se je zdela nedosegljiva, a dosegli smo nemogoče

3,63

termometer

Borut Pahor | Kakšno bo prihodnje leto, ne ve nihče, pravi Pahor. "A vemo dovolj, da gledamo z upanjem. Če držimo skupaj, premikamo meje možnega," je prepričan. | Foto: STA
Kakšno bo prihodnje leto, ne ve nihče, pravi Pahor. "A vemo dovolj, da gledamo z upanjem. Če držimo skupaj, premikamo meje možnega," je prepričan. Foto: STA

Predsednik republike Borut Pahor se v novoletni poslanici spominja trenutkov, ko je Slovenija stopila skupaj in združila moči. Spomni se zbiranja sredstev za Krisa in navijanja za odbojkarsko reprezentanco. Kot je dejal, je šlo za močne občutke, da smo skupaj nepremagljivi.

Rešitev Krisa se je sprva zdela nedosegljiva, se spominja Pahor. "Toda Palčica Pomagalčica nas je nagovorila, naj pomagamo. In skupaj smo res dosegli nemogoče. Ta dobrota ljudi nas je močno očarala," je dejal.

Kris Zudich Novice Zdravilo za Krisa bodo brezplačno razdelili sto bolnikom

"Zmagovalna miselnost nas je povsem prevzela"

Spomnil se je tudi nastopa slovenske reprezentance na evropskem odbojkarskem prvenstvu. "Pred najtežjimi tekmami nas je v nabito polni dvorani 12 tisoč pelo slovensko himno. Brez glasbene podlage. Vznemirljivo. Če so se fantje na igrišču znašli v težavah, smo navijali še bolj. Taka zmagovalna miselnost nas je povsem prevzela. Bili smo zelo ponosni," se spominja.

Kris Zudich Trendi Larisa o Krisovem napredku: Je bolj živahen in več govori #video

Kot je poudaril, je šlo za občutek pripadnosti. "Človeška dobrota in nacionalni ponos sta tiste dni hodila z roko v roki. Verjetno sploh ne slučajno. Šlo je za močne občutke, da si pripadamo, da si pomagamo in da smo skupaj nepremagljivi," je dejal po pisanju STA.

Pahor: Srečno, Slovenija

Kakšno bo prihodnje leto, ne ve nihče, pravi Pahor. "A vemo dovolj, da gledamo z upanjem. Če držimo skupaj, premikamo meje možnega," je prepričan. "Naša novoletna želja je, da nas to navdihuje tudi v prihodnjem letu. Srečno, Slovenija," je novoletno poslanico sklenil predsednik.

Kris Zudich Trendi Mali Kris pokazal nov napredek: lahko se igra brez opornice #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 47
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin