SiolNET. Trendi Zdravje
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Veganski festival v Ljubljani

Kaj imajo skupnega Lewis Hamilton, Ariana Grande, Sia in Nina Osenar?

0,60

termometer

Vegafest
Foto: Arhiv Slovenskega veganskega društva

Vsi so vegani, znana izmena iz popularne kulture in širše naštevajo v Slovenskem veganskem društvu, ki jutri v Ljubljani vabi na veganski festival.

Veganstvo v zadnjih letih postaja vse pogostejša prehranska odločitev oz. življenjska praksa, katere izhodišča so lahko različna. Lahko gre za etično držo, lahko predstavlja del zdravega življenja in trajnostnega načina bivanja. Lahko je pa preplet vsega navedenega.

Kot sporočajo iz Slovenskega veganskega društva, se vsako leto tudi v Sloveniji vse več ljudi udeleži veganskega izziva, odskočne deske ali pa samo začasne odločitve za prehranjevanje, ki izključuje živila živalskega izvora, spremljajo pa ga jedilnik z recepti, odgovori na vprašanja in veganski mentor.

Vse več je pri nas tudi veganskih kuharic, blogov in tovrstne prehrambene ponudbe. 

Vegafest v Ljubljani

Prav v imenu promocije tovrstne življenjske izbire pa Slovensko vegansko društvo že šestič organizira Vegefest - festival veganstva in trajnostnega načina bivanja.

Najokusnejše in živalim najprijaznejše veganske jedi, ki bi jih v društvu radi delili s širšo javnostjo, bodo tako v pokušino ponudili jutri med 10. in 21. uro na ljubljanskem Pogačarjevem trgu.

Festival, ki se ga je lani udeležilo več kot deset tisoč ljudi, pa ima vedno boljši vpliv tudi na okolje, kar dokazuje certifikat,da gre za dogodek brez odpadkov. Plastične vrečke, krožniki in pribor tako na njem nimajo prostora. Festival, ki se ga je lani udeležilo več kot deset tisoč ljudi, pa ima vedno boljši vpliv tudi na okolje, kar dokazuje certifikat,da gre za dogodek brez odpadkov. Plastične vrečke, krožniki in pribor tako na njem nimajo prostora. Foto: Arhiv Slovenskega veganskega društva

Kaj vegani sploh jedo?

Del programa so tudi kuharske delavnice, delavnice akrojoge, predstavitev projekta Zgodbe veganov, koncerti, športne aktivnosti, predstavitve hrvaške aktivistične skupine Vegan Thugz in svetovne organizacije za zaščito morskih živali Shepherd ter predavanja o argumentih proti veganstvu ter o znanstvenih stališčih o veganski prehrani.

Vpogled v prehransko shrambo bo ponudila razstava Kaj vegani sploh jedo?, spodbudo k preizkušanju veganstva pa bo ponudilo tudi prijavno mesto Veganski izziv, ki poteka skozi vse leto.

Festival, ki se ga je lani udeležilo več kot deset tisoč ljudi, pa ima vedno boljši vpliv tudi na okolje, kar dokazuje certifikat,da gre za dogodek brez odpadkov. Plastične vrečke, krožniki in pribor tako na njem nimajo prostora.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin