Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 9. 2013,
13.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Miranda Kerr zdrava prehrana superživila

Četrtek, 5. 9. 2013, 13.39

8 let

Jejte kot manekenka: Miranda Kerr razkriva svoj jedilnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Si želite seksi postave Mirande Kerr? Odkrijte skrivnost njenega popolnega telesa.

Avstralska supermanekenka Miranda Kerr je velika zagovornica zdravega načina življenja, veliko časa in študija je namenila tudi zdravi in uravnoteženi prehrani. Svoje znanje in izkušnje želi deliti tudi s svojimi oboževalci. Prek videoprispevka uči, katera so tista živila, ki nikoli ne manjkajo na njenem jedilniku. Poglejmo, zakaj.

Noni sok Dan Mirande Kerr se začne s kozarcem noni soka. "Moja babica mi ga je prvič pripravila, ko sem bila stara 12 let, od takrat ga pijem dvakrat na dan. Koristi koži in vpliva na dobro počutje."

Rastlino noni več kot 2000 let uporabljajo v Polineziji, na Kitajskem in Indiji. Vsebuje 18 aminokislin, vitamine A, C, E B1, B2, B6, B12, fosfor, natrij, kalij, železo, mangan in magnezij. Deluje protivnetno, antibakterijsko, čisti kri, uravnava krvni pritisk, pomaga pri zaprtosti in lajša bolečine.

Ekološko pridelano kokosovo maslo "Ekološko pridelano kokosovo maslo je osnovna sestavina v moji kuhinji. Pomaga pri uravnavanju holesterola in izboljša prebavo."

Poleg tega kokosovo olje izboljšuje delovanje imunskega sistema in pomaga pri glivičnih obolenjih. Je odlično za kuhanje, peko in celo cvrtje.

Avokado Tudi avokado je stalnica na njenem jedilniku, predvsem zaradi svojih hranilnih vrednosti. Bogat je z nenasičenimi maščobnimi kislinami, vsebuje pa tudi veliko beljakovin, kalija, lecitina, folne kisline vitaminov A, E, B2, B5, B6 in C. Večinoma ga zaužijemo surovega.

Kvinoja "Kvinoja je super žito. Velja za popolno beljakovinsko živilo, saj vsebuje najpomembnejše aminokisline, ki so pomembne za razvoj mišic."

Kvinoja je tudi odličen vir kalija, cinka, kalcija, magnezija, železa in vitaminov B-kompleksa. Je idealno živilo za športnike in tudi vegetarijance, saj predstavlja idealen nadomestek mesa.

Štiri superživila Miranda poudari predvsem štiri "superživila": Acai v prahu, chia semena, kakav v prahu in maca v prahu.

"Ta živila so obogatena z osnovnimi sestavinami, ki telesu dajejo potrebno energijo, premagujejo bolezni, izboljšujejo spomin in blagodejno vplivajo tudi na naše razpoloženje."

Acai: acai so majhne jagode iz brazilske Amazonije in veljajo za eno najbolj hranljivih živil. Vsebujejo veliko antioksidantov, aminokislin, vlaknin in zdravih omega maščob. So odličen vir kalija, kalcija, magnezija, bakra in cinka.

Chia semena: so bogat vir beljakovin, omega-3 maščobnih kislin, antioksidantov, kalija, kalcija in železa. Urejajo prebavo in spodbujajo regeneracijo mišičnih tkiv po športni aktivnosti.

Kakav v prahu: vsebuje serotonin (proti stresu), triptofan (antidepresiv), anandamid in dopamin.

Maca v prahu: pozitivno učinkuje na splošno počutje in krepi imunski sistem, izboljšuje spomin in koncentracijo. Vpliva na hormonski sistem, metabolizem, spolno moč in povečuje plodnost.

Ne spreglejte