SiolNET. Trendi Zdravje
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger
Izpadanje las

Izpadanje las – Kako preprečiti izpadanje las?

Oglasno sporočilo

Izpadanje las se zaradi modernega načina življenja kaže pri vse mlajših ljudeh, tako moških kot ženskah. Skozi zgodbe treh žensk srednjih let vam bomo predstavili tri najpogostejše vzroke za izpadanje las in eno odlično rešitev za to težavo.

izpadanje-las

Vam je poznano naslednje:

  • prekomerno izpadanje las med umivanjem in krtačenjem,
  • stanjšani in slabotnejši lasje,
  • področja na glavi s slabotnejšimi lasmi?

Če ste opazili kaj od zgoraj naštetega, se je izpadanje las začelo tudi pri nas. Vprašanje pa je, kako resno je že. V vsakem primeru pa obstajajo rešitve − berite naprej in odkrili vam bomo skrivnosti dejanskih uporabnic.

Kim, 35 let, izpadanje las v nosečnosti in po porodu

Kim je neobičajno izpadanje las opazila že med nosečnostjo, ko pa je njen sin Jonatan dopolnil pet mesecev in ga je nehala dojiti, pa so lasje izpadali vse bolj in bolj. Izpadanje las v nosečnosti in po porodu prizadene letno okoli 300 tisoč žensk in traja približno od šest do 12 mesecev.

Po njenih besedah se je vse začelo tako, da je pri jutranjem česanju opažala vedno večje šope las v umivalniku in pod prho. "Sprva nisem temu posvetila veliko pozornosti, saj sem brala, da je to po nosečnosti normalno, hkrati pa sem predvidevala, da gre za posledico nespečnosti in stresa. Nato pa je bilo teh šopov las vsako jutro vedno več in več." je povedala Kim. "Najhuje od vsega je bilo to, da so se lasje posebej hitro redčili spredaj ob straneh, in priznati moram, da sem postajala obupana."

izpadanje-las-nosecnost

Ker je Kim zaposlena v znani restavraciji, kjer veliko dela z uglednimi gosti, ji je videz zelo pomemben. Do izpadanja las je prišlo nekaj mesecev pred vrnitvijo na delo, kar ji je povzročalo še dodatne skrbi.

"Že tako so moji hormoni po rojstvu poskrbeli za pravi vrtiljak čustev. Razmišljati o tem, da se bom v službo vrnila na pol plešasta in neurejena, pa tem čustvom ni prav nič pomagalo."

Po njenih besedah je poskusila več različnih šamponov, a niso pomagali. Razmišljala je tudi o lasuljah, a nekako se ji je zdelo, da bo preveč opazna.

Nato je na spletu videla izdelek PostQuam Therapy Complex – 12 ampul z visoko koncentracijo naravnih izvlečkov in vitaminov, ki aktivno pospešujejo rast las ter preprečujejo njihovo izpadanje.

"Takoj sem se odločila za tako imenovano 'šok zdravljenje' in naročila dve pakiranji (24 ampul), ki zadostujeta za enomesečno terapijo, ki naj bi podala najboljše možne rezultate."

Rezultat?

Oglejte si sami:

izpadanje-las-po-porodu

Po enem mesecu je bila moja pričeska v 95 odstotkih takšna kot pred nosečnostjo. Ker je moj sinček precej nespeč otrok, ne morem reči, da zdaj nisem več pod stresom, a vsaj službe se veselim veliko bolj kot prej. Tudi moja samozavest ne trpi, saj sem prej ves čas razmišljala o tem, kaj si bo o tej plešavosti mislil moj mož ali moji sodelavci, kar me je še dodatno razjedalo. Vsem mamicam, ki se spoprijemajo z isto ali podobno težavo lahko iskreno priporočim uporabo izdelka PostQuam Therapy Complex.

 Viki, 32 let, izpadanje las na vrhu glave

"Verjetno imam precej nenavadno zgodbo o tem, kako sem ugotovila, da postajam plešasta. Ker so mi vedno med tuširanjem odpadali lasje, se mi to ni zdelo nenavadno. Poleg tega so te lase vedno lepo nadomestili novi. Vse do lanske novoletne zabave," začne svojo zgodbo pripovedovati Viki.

"Z družbo smo dočakali novo leto in nekaj dni kasneje nam je kolega poslal slike, ki jih je naredil med zabavo. Dobesedno šokirana sem postala, ko sem se zagledala na fotografiji, priloženi spodaj."

izpadanje-las-na-vrhu-glave

Viki opisuje paniko v naslednjih dneh, ogledovanje temena glave z ogledali z vseh strani, preizkušanje različnih kozmetičnih preparatov, ki naj bi pomagali pri rasti last in preprečevanju izpadanja las na vrhu glave ter testiranje novih pričesk, ki bi lahko "prikrile luknje". A nič ni zares pomagalo.

Ker jo je izguba las psihološko precej potrla, je obiskala celo trihologa, specializiranega za odpadanje las zaradi stresa. "Rekel je, da bo izpadanje las verjetno trajalo tri mesece zaradi življenjskega cikla las in tudi zaradi dveh pomembnih ter stresnih dejstev − ločitve od partnerja in zelo pomembnega projekta v službi."

 

Triholog (dermatolog, specializiran za lasišče) ji je povedal, da se je njeno življenje zdaj normaliziralo in da ne opaža več neobičajno velikega izpadanja las ter se bodo razmere popravile, a bo to dolgotrajen postopek.

"Zavedal pa se je, da sem tako kot vsaka ženska tudi jaz neučakana, ko gre za moj videz. Zato mi je za pospeševanje rasti las dal nekaj odličnih nasvetov, kako si jih umiti in posušiti, da jih dodatno ne poškodujem, močno pa je priporočil tudi spremembo diete in uporabo dodatkov za rast las."

mocno-izpadanje-las

"V svojo prehrano sem dodala več listnate zelenjave, kot sta špinača in ohrovt, ki sta dober vir vitamina E in bogata z železom, uživam pa tudi več mandljev in orehov, bogatih z magnezijem in železom."

"A iskreno povedano, mislim, da mi nič ni pomagalo tako kot dodatek za rast las PostQuam Therapy Complex. Na spletni strani Loco Natura sem naročila eno škatlo (12 ampul) in opravila postopek vzdrževalnega zdravljenja, saj mi je triholog povedal, da naj se z izgubo las ne ukvarjam več, temveč da moram le pospešiti rast novih."

Viki z navdušenjem pove, da je prve rezultate videla že po desetih oz. 14 dneh, medtem ko se je situacija v enem mesecu že izjemno popravila.

izpadanje-las-na-glavi

"Šele zdaj se zavedam, kako lahko izguba las vpliva na našo samozavest. Ko sem videla tisto obupno sliko, sem bila povsem na tleh. Niti pomislila nisem, da bi šla na kakšen zmenek, na videoklicih sem skrivala tisti del glave in razmišljala le o njem. Nisem se mogla osredotočiti na pogovore, v službi pa sem se izogibala druženjem s sodelavci. Zdaj pa končno z veseljem spet to vse počnem!"

Karla, 41 let, dedna plešavost in krožno izpadanje las

Karla začne svojo zgodbo s tem, da je v svojih 20. letih vedno bila ponosna na svoje bujne lase, ki ji jih je zavidalo veliko žensk. 

"V otroštvu sem imela tako goste kodraste lase, da so mi šli prav na živce, ker jih nisem mogla ukrotiti. V svoje kodre sem se potem zaljubila pri svojih 20. letih in od takrat se zavedam njihovih prednosti in jih ne poskušam spremeniti. Bog me je blagoslovil s čudovito grivo."

krozno-izpadanje-las

"Leto 2020 pa je poleg vsega slabega prineslo še nekaj, na kar nisem bila niti približno pripravljena. Lasje so mi začeli neverjetno hitro odpadati, novih pa kar ni in ni bilo."

Oba Karlina starša sta se s plešavostjo spoprijemala že v svojih mladih letih, in kljub temu da je obstajala nevarnost, da bo tudi Karla dedovala isto težavo, o tem zaradi gostote svojih las ni nikoli resno razmišljala. Vse do takrat, ko je to postala resničnost.

"Na začetku nisem bila zaskrbljena, saj sem vedno imela občutek, da imam vsaj 30 odstotkov preveč las. A z vsakim umivanjem se je izguba las začela povečevati. Ko sem o tem spraševala kolegice, so mi rekle, da je mogoče krivo to, da sem si lase preveč pogosto barvala. Čeprav je res, da sem velikokrat z barvami eksperimentirala, sem vedela, da je frizer vedno dobro zaščitil moje lase in da to ne more biti razlog."

dedna-plesavost

Za vsak primer pa se je Karla odločila, da preneha z barvanjem. A ni pomagalo. Meseci so minevali, lasje so še naprej odpadali. Po pogovoru z osebnim zdravnikom sta prišla do zaključka, da gre enostavno za dedno težavo.

Njeni lasje so se spremenili iz mehkih in sijočih v trde, krhke in dolgočasne. Potem je opazila, da so se ji lasje začeli tudi lomiti. Večina las je bila dolga le še približno pet cm, lasje pa so se ji redčili, in to tako zelo, da se je že začelo kazati lasišče.

"Popolnoma se mi je zmešalo. Nisem vedela, kaj naj naredim ali kako naj to rešim. Lasje so mi krožno izpadali iz korenine, preostali pa so se lomili."

plesavost-pri-zenskah

"Odločila sem se, da stopim v stik s podjetjem DTM Natura d. o. o., ki mi je pred leti uspešno svetoval pri drugi težavi. Podrobno sem jim opisala svojo zgodbo in povedali so mi, da je situacija že preresna, da bi jo reševali z navadnimi šamponi proti izpadanju las. Potrebovala sem nekaj, kar po eni strani ustavi izpadanje las, po drugi pa pospeši rast novih. Priporočili so mi izdelek PostQuam Therapy Complex."

"Ker sem bila z njihovimi priporočili v preteklosti že zelo zadovoljna, sem jim zaupala in naročila dve škatlici. Največ, kar lahko izgubim, je 60 evrov, kolikor plačam za enkratni obisk frizerja, sem ob tem pomislila."

"Že po enem tednu se je dnevna izguba las močno zmanjšala! Nisem mogla verjeti svojim očem! Tretma je deloval!"

"Do trenutka, ko sem začela s tem tretmajem, sem izgubila že 2/3 svojih las. Katastrofa."

"Vendar po dveh, treh tednih sem opazila tisto, česar nisem verjela, da je mogoče – pognali so novi, zdravi lasje! Ne bom rekla, da se je stanje popolnoma popravilo v prvem mesecu, ker je bila izguba las prevelika."

"A naročila sem še dve škatlici in nadaljevala z 'vzdrževalnim tretmajem' naslednja dva meseca. Po skupno treh mesecih pa je bila moja pričeska spet zdrava, bujna in prelepa. Tako zdrava, da sem jo brez strahu spet malce poživela z barvami. In tokrat brez odpadanja las!"

zenska-plesavost

PostQuam Therapy Complex je superučinkovit serum za rast las, ki vsebuje visokoučinkovite aktivne sestavine, ki spodbujajo krvni obtok in dovajajo vitalne vitamine ter hranila lasnim mešičkom. Ta proces pospešuje rast las in se bori proti dedni izgubi las.

Serum lahko ekskluzivno naročite pri uradnem dobavitelju Loco Natura, in sicer:

  • s klikom na TO POVEZAVO,
  • s klicem na 07 600 3005,
  • prek spodnjega obrazca.

 

Za vse bralce Siola sta danes na voljo promocijski popust in BREZPLAČNA POŠTNINA za vsa naročila. Ob naročilu pa prejmete tudi darilo – izdelek presenečenja!

postquam-therapy

Naročilo oddate prek spodnjega obrazca:

 Naročnik oglasnega sporočila je DTM NATURA D.O.O.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin