Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 11. 2017,
13.55

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Zavarovalnica Sava

Natisni članek

Zavarovalnica Sava zdravje advertorial

Sreda, 29. 11. 2017, 13.55

2 meseca

Do specialista po novem že v desetih dneh

Vsebino omogoča Zavarovalnica Sava

Zavarovalnica Sava želi ljudem pomagati pri doseganju kakovostnejšega življenja in ohranjanju zdravja, zato širi svojo ponudbo in s ponudbo dodatnih zavarovanj vstopa na trg zdravstvenih zavarovanj.

Vedno hitrejši tempo življenja narekuje, da začnemo svojemu zdravju najprej posvečati pozornost sami. Včasih se šele tedaj, ko se pojavijo težave z zdravjem, zavemo, kako dragoceno je.

Zavarovalnica Sava se je za vstop na področje zdravstva odločila predvsem zaradi velikih težav v zdravstvu, znanih dolgih čakalnih dob, še zlasti za specialistične preglede.

Nikoli sami v bolezni

V Zavarovalnici Sava se zavedajo, da je skrb za zdravje najpomembnejša življenjska naložba vsakega posameznika. Ko so pred letom dni ustvarili novo blagovno znamko združene zavarovalnice, so se svojim zavarovancem zavezali z močnimi obljubami. Tudi s to, da ne bodo nikoli sami. Zavedajo se, da je ob premoženjskih in osebnih zavarovanjih izjemnega pomena področje zdravstva in skrbi za zdravje njihovih zavarovancev, zato z velikimi ambicijami vstopajo na ta trg in postajajo tudi "prava" zdravstvena zavarovalnica.

Dodatno zdravstveno zavarovanje omogoča dostop do asistenčne storitve organiziranja in naročanja na specialistične preglede pri najboljših specialistih v Sloveniji v največ desetih dneh od prijave zahtevka. Zavarovanje je namenjeno zavarovancem, starim od enega leta do 64 let. | Foto: Thinkstock Dodatno zdravstveno zavarovanje omogoča dostop do asistenčne storitve organiziranja in naročanja na specialistične preglede pri najboljših specialistih v Sloveniji v največ desetih dneh od prijave zahtevka. Zavarovanje je namenjeno zavarovancem, starim od enega leta do 64 let. Foto: Thinkstock

Do specialista v desetih dneh

Nova paketa zdravstvenih zavarovanj Zdravje in Zdravje plus bosta nadgradnja njihovega že zdaj nišnega zdravstvenega zavarovanja Best Doctors. Z novim zavarovanjem bodo omogočali zavarovancem v starosti od enega leta do 64 let hitrejši dostop do specialističnih pregledov in tudi enostavnejših posegov. S tem pa tudi boljše možnosti uveljavitve zavarovanja Best Doctors, ki omogoča drugo mnenje zdravnika in s tem tudi zdravstvene posege v tujini.

Nova paketa dodatnega zdravstvenega zavarovanja odlikuje preprosta uporabniška izkušnja. Ko zavarovanec prejme napotnico osebnega zdravnika, pokliče v asistenčni center, ki v največ desetih dneh uredi pregled pri specialistu, nato pa spremlja razvoj zdravljenja.

zavarovalnica sava | Foto:

Predolgo čakanje na zdravljenje vedno bolj vpliva na kakovost in dolžino zdravstvene oskrbe. Kot odgovorni posamezniki se moramo vprašati, kaj lahko že sami storimo za svoje zdravje. Zdrav življenjski slog je pomemben, poleg tega pa ne smemo pozabiti niti na zdravstveno preventivo v obliki rednega pregledovanja, samopregledovanja in rednega obiskovanja preventivnih zdravstvenih pregledov. Osebna angažiranost je najboljša možnost, da lahko pravočasno odkrijemo prve znake kroničnih bolezni in tako preprečimo njihov pojav ali razvoj. | Foto: Bor Slana Predolgo čakanje na zdravljenje vedno bolj vpliva na kakovost in dolžino zdravstvene oskrbe. Kot odgovorni posamezniki se moramo vprašati, kaj lahko že sami storimo za svoje zdravje. Zdrav življenjski slog je pomemben, poleg tega pa ne smemo pozabiti niti na zdravstveno preventivo v obliki rednega pregledovanja, samopregledovanja in rednega obiskovanja preventivnih zdravstvenih pregledov. Osebna angažiranost je najboljša možnost, da lahko pravočasno odkrijemo prve znake kroničnih bolezni in tako preprečimo njihov pojav ali razvoj. Foto: Bor Slana

Osnovni in napredni paket

Osnovni paket vključuje kritje specialističnih ambulantnih storitev in zahtevnih diagnostičnih preiskav, napredni paket pa poleg tega tudi enodnevne zdravstvene posege in storitve ambulantne fizioterapije. Paketa odlikuje preprostost pristopnih pogojev, saj kritje ni odvisno od čakalnih dob v javnem sistemu, novost na slovenskem trgu pa je tudi možnost zavarovanja otrok že od prvega leta starosti.

Kritja bodo različna, odvisna od zavarovalne vsote – minimalni znesek bo 3.000 evrov, najvišji pa 30 tisoč evrov. Pri najmlajših se bodo mesečne premije začele pri slabih šestih evrih, pri najstarejših, starih od 60 do 64 let, pa pri 17 evrih na mesec za osnovni paket dodatnega zavarovanja Zdravje. Paket Zdravje plus bo dražji, odvisno od tega, ali se bo zavarovanec odločil za 30-odstotno soudeležbo ali ne.

Preverite možnosti zavarovanja in kritja v prodajni mapi in si natančno preberite pogoje zavarovanja

Kaj kaže raziskava?

Da bi v Zavarovalnici Sava lažje pomagali ljudem na poti do boljšega zdravja, morajo najprej razumeti navade, želje in skrbi svojih zavarovancev ... Raziskovalna agencija Valicon je zato izvedla raziskavo o tem, kako Slovenci skrbimo za svoje zdravje in koliko pozornosti posvečamo preventivni skrbi.

Raziskava je pokazala, da je zdravje najpomembnejša vrednota, na lestvici vrednot jo Slovenci skupaj z družino in prijatelji uvrščajo na prvo mesto. A čeprav jih 65 odstotkov odgovarja, da je njihovo zdravstveno stanje dobro, jih samo polovica meni, da za svoje zdravje skrbijo dobro ali zelo dobro.

Vir: Valicon in Zavarovalnica Sava | Foto: Vir: Valicon in Zavarovalnica Sava

Večina jih za zdravje skrbi z zdravo prehrano, ne kadijo in ne pijejo alkohola. Dobra tretjina izpostavlja, da skrbijo za zdravje tudi s telesno dejavnostjo, dovolj spanja in tehnikami sproščanja. Samo eden od petih Slovencev za lastno zdravje skrbi s preventivnimi pregledi in samopregledovanjem.

Iz raziskave Valicona (opravili so jo na vzorcu nekaj več kot tisoč anketiranih) je razvidno, da v zadnjih treh letih kar 18 odstotkov vprašanih ni bilo na nobenem preventivnem pregledu, še najmanj se zanje odločajo mladi moški. Dober kazalnik je zato že to, da je skoraj 60 odstotkov vprašanih vedelo, kaj je to Movember - akcija za preventivno ozaveščanje moških o raku prostate.

Ne spreglejte