Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 11. 2013,
12.41

Osveženo pred

3 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

cvetni prah čebele med

Nedelja, 24. 11. 2013, 12.41

3 leta, 12 mesecev

Cvetni prah – najboljši zimski dodatek k prehrani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Cvetni prah je naravni zaklad hranilnih snovi, zato bi bila velika škoda, če ga ne bi uporabljali.

Zrnca cvetnega prahu ali peloda se tvorijo v prašnicah višjih rastlin. Namenjena so spolnemu razmnoževanju rastlin in so nosilec moških spolnih celic. Pelod je proteinsko najbogatejši del rastline.

Čebelji cvetni prah spada v skupino najpopolnejše naravne hrane. Vsebuje skoraj vse hranilne snovi, potrebne za človeško prehrano, približno polovica – cvetni prah je sestavljen iz približno 40 odstotkov beljakovin – jih je v obliki prostih aminokislin.

Cvetni prah bo pomagal vsem tistim, ki ne dobijo dovolj hranilnih snovi, saj je znano, da je najbogatejši vir vitaminov, mineralov, aminokislin, encimov, hormonov in maščob, tudi velike količine naravnih antibiotikov. Cvetni prah je eno od najstarejših živil, ki krepi duševno in fizično zdravje ter počutje. Priporočajo ga vsem, ki želijo izboljšati svoje zdravstveno stanje.

Kaj vse prinaša? Cvetni prah je bogat vir: - karotenoidov (ki se pretvorijo v vitamin A), - vitaminov B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 in B12, - vitamina C, - vitamina E, - kalcija, bakra, železa, magnezija, mangana, fosforja, kalija, silicija, žvepla in 59 drugih mineralov, - 22 aminokislin, od katerih jih je osem nujno potrebnih za človeka. Ugotovili so, da vsebuje 100 gramov cvetnega prahu toliko aminokislin kot 500 gramov govedine ali sedem jajc in da torej 30 gramov peloda popolnoma zadostuje za pokrivanje dnevne potrebe esencialnih beljakovin odraslem človeku.

Barvila cvetnega prahu (flavonoidi) so pomembna za zdravje, saj imajo izreden vpliv na presnavljanje v celicah organov in žlez, uravnovešajo (normalizirajo) njihove funkcije.

Zdravilni učinek Cvetni prah ima zdravile učinke na ves organizem. Po številnih letih preizkušanja so ugotovili, da nima nobenih škodljivih stranskih učinkov, je lahko prebavljiv in primeren za vse starosti: - spodbuja rast zdravih novih celic, - pospešuje celjenje tkiva, - povečuje izločanje toksinov, - znižuje raven holesterola v krvi, - uravnava krvni tlak, - povečuje odpornost proti okužbam, - stabilizira živčni sistem, - izboljša žensko plodnost, - upočasni rast tumorjev, - pomaga pri sproščanju pretirane količine gvanina, - spodbuja rast kožnega tkiva in preprečuje gubanje, - spodbuja koncentracijo in spomin, - izboljšuje spolno aktivnost in povečuje moč in vzdržljivost.

Uživanje Kupite ga lahko v obliki zlato obarvanih granul, uživate pa ga lahko na vrsto načinov. Uporabite ga lahko v smutijih, jogurtu ali jeste kot sončnična semena.

Ne spreglejte