Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 8. 2018,
9.17

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Bujaka trženje d. o. o.

Natisni članek

menstrualna skodelica menstruacija advertorial

Ponedeljek, 6. 8. 2018, 9.17

2 meseca, 1 teden

Čas je, da opravimo s predsodki: skodelica da ali ne?

Vsebino omogoča Bujaka trženje d. o. o.
kratke hlače, moda, ženska

Preden se odpravimo na dopust, imamo še cel kup opravkov, med katerimi je skrb za urejen videz med najpomembnejšimi.

Kaj pa tista zadnja nadloga, ki nam lahko zagreni prijetne dopustniške dni? Pogled na menstrualni koledarček nas lahko spravi v slabo voljo, saj se nemalokrat zgodi, da nas "tisti" dnevi presenetijo ravno sredi dopusta. To nam lahko pokvari proste dni. Imamo pa možnost, da se končno znebimo vseh nevšečnosti, ki jih med dopustom predstavlja menstruacija.

Vsaka ženska ima svoj način, kako na dopustu opravi z menstruacijo. Uporaba vložkov in tamponov je še vedno tako zakoreninjena, da precej žensk sploh ne pomisli, da bi se jih za vedno lahko znebile.

ženska morje poletje počitnice | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Navada je železna srajca in povsem samodejno si nakupimo zalogo "sanitetnega" materiala in med najbolj krvavimi dnevi ostajamo v senci z obveznimi kratkimi hlačami čez spodnjice. Upamo, da najhujša bitka čim prej mine in da bomo spet svobodne. Druga skupina žensk, ki jo že sama misel na menstruacijo med dopustom spravlja v skoraj "smrtni" strah, prisega na prestavitev mesečne krvavitve z zdravili, ki imajo lahko določene stranske učinke.

Nekatere načrtujejo dopust v skladu s svojim mesečnim ciklusom, kar pa ni mogoče, če so ciklusi neredni.

Zanesljiva in udobnejša alternativa klasičnim pripomočkom

menstrualna skodelica | Foto:

Obstaja pa še ena skupina žensk, ki se ji pridružuje vedno več tistih, ki obožujejo svobodo, so aktivne, odgovorne in ekološko ozaveščene, predvsem pa skrbijo za svoje telo in dobro počutje. Prisegajo na prijetnejšo, predvsem pa zanesljivejšo alternativo klasičnim higienskim pripomočkom.

Vseh skrbi in nevšečnosti zaradi uporabe vložkov in tamponov so se rešile z uporabo menstrualne skodelice, ki omogoča brezskrbno uporabo med spanjem, potovanji, športnimi aktivnostmi in celo med plavanjem. Še posebej primerna je za ženske z močnejšimi krvavitvami, ki jih spremljajo krvni strdki. Skodelica namreč zadrži tudi do 40 mililitrov tekočine, kar je dovolj za obilnejše krvavitve.

Splakneš, vstaviš, greš

menstrualna skodelica | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Menstrualna skodelica LaliCup slovenske izdelave že tri leta navdušuje ozaveščene uporabnice. Te so se odločile preizkušene in občasno nezanesljive metode zamenjati za inovacijo, ki lahko spremeni naš način doživljanja menstruacije. Klasični higienski pripomočki namreč niso vedno zanesljivi, lahko puščajo, niso povsem neopazni in ne zadržijo neprijetnih vonjav, ki nastanejo, ko se sicer sterilna kri na zraku pod vplivom bakterij začne razkrajati. Tega pri skodelici ni. Prav tako uporabnice skodelic ne poznajo neprijetnega prekladanja vložkov in iskanja košev za smeti, da ne govorimo o rednih mesečnih izdatkih za vložke.

Inovacija, ki spreminja naše dojemanje procesov v ženskem telesu, zaradi številnih predsodkov pri nekaterih še vedno vzbuja nelagodje. Uporaba je povsem preprosta in ne zahteva več spretnosti kot menjavanje tamponov: odstraniš nad školjko, sprazniš, obrišeš oziroma splakneš (lahko tudi z vodo iz stekleničke nad školjko), vstaviš nazaj in greš.

Premagajmo nekaj predsodkov

prijateljici ljudje | Foto: Pexels Foto: Pexels

Je vstavljanje neprijetno?

Ne. Menstrualne skodelice so zasnovane iz mehkega medicinskega silikona, tako da jih zlahka zložimo na manjšo velikost in posledično vstavimo v nožnico brez neprijetnega občutka ali bolečin. Skodelice vstavimo manj globoko v nožnico kot običajne tampone. Uporaba ni moteča, saj jih sploh ne čutimo. Varno in zanesljivo se zasidrajo na svoje mesto. Lahko se udobno in varno ukvarjamo s športom, tudi plavanjem, in sproščeno spimo.

Ali skodelico čutim?

Ob pravilni namestitvi večina žensk skodelice sploh ne čuti, posebna oblika skodelice in luknjice na vrhu, ki ustvarjajo nežen podtlak, pa poskrbijo, da pri aktivnem preživljanju časa in med spanjem ostane varno in zanesljivo na mestu.

Je praznjenje neprijetno?

Ne, saj menstrualne skodelice snujejo ženske, ki imajo izkušnje s krvavimi madeži in dobro vedo, kakšne težave se lahko pojavijo pri ravnanju s higienskimi pripomočki. Zaradi tega so menstrualne skodelice skrbno zasnovane tako, da je z njimi mogoče preprosto in čisto ravnati brez madežev krvi na rokah, oblačilih ali tleh. Skodelice lahko brez polivanja hitro odstranimo s stiskom dna skodelice, nekatere pa imajo na dnu pecelj za lahkotno in nadzorovano odstranjevanje brez krvavih madežev.

Kako jo očistim?

Čiščenje menstrualnih skodelic tudi na javnih straniščih ni nič bolj zahtevno kot doma. Pravzaprav je zelo preprosto: vsebino zlijemo v straniščno školjko, skodelico pa očistimo z vodo iz plastenke kar nad straniščno školjko ali pa obrišemo s čistilnim robčkom.

Skodelica LaliCup je na voljo v treh velikostih in različnih barvah. V paketu sta skodelica LaliCup in lična torbica za shranjevanje z zadrgo.

Naložba v menstrualno skodelico je v povprečju primerljiva s trimesečnimi stroški nakupa klasičnih higienskih pripomočkov, eno samo skodelico pa lahko uporabljamo več let.

LaliCup model S (brezplačna dostava)

Lalicup menstrualna skodelica | Foto: Namenjen je ženskam s šibkim menstrualnim tokom in močnimi vaginalnimi mišicami, ženskam z zelo občutljivim mehurjem in devicam (ne glede na to, ali imajo močnejši menstrualni tok). Narejen je iz mehkejšega, zelo upogljivega silikona.

Volumen: 27,4 ml
Širina obroča: 40,3 mm
Globina skodelice: 46 mm
Dolžina peclja: 25,5 mm
 

 

LaliCup model L (brezplačna dostava)

Lalicup menstrualna skodelica | Foto: Za močne menstruacije! Namenjen je starejšim ženskam s šibkejšimi vaginalnimi mišicami, ženskam z močnim menstrualnim tokom in ženskam, ki so že vaginalno rodile.

Volumen: 40,1 ml
Širina obroča: 46,6 mm
Globina skodelice: 54 mm
Dolžina peclja: 19 mm
 
 

kupi zdaj | Foto:

 

LaliCup model M (brezplačna dostava)

Lalicup menstrualna skodelica | Foto: Namenjen je ženskam z od srednjim do močnejšim menstrualnim tokom.

Volumen: 36,5 ml
Širina obroča: 44,2 mm
Globina skodelice: 51 mm
Dolžina peclja: 22 mm
 
 

kupi zdaj | Foto:

 

 

Lali-Pack

Lalicup menstrualna skodelica | Foto: Na voljo je tudi Lali-Pack, paket menstrualne skodelice in nepremočljivih hlačk za menstruacijo.

LaliPanties so pralne ter nam zagotavljajo popolno končno zaščito spredaj, zadaj in med nogami. Občutek in udobje kot pri navadnih hlačkah. Prav tako se lahko uporabljajo s tamponi ali menstrualno skodelico.

 

Ni skrbi, da bi med spanjem popackali rjuhe in posteljo.
Ni skrbi, da bi nas opazili z madežem na hlačah.
Ni bojazni, da nas menstrualni madeži presenetijo.

kupi zdaj | Foto:

 

Prednosti uporabe skodelice LaliCup:

  • LaliCup je izdelana v Sloveniji iz medicinskega silikona.
  • Na voljo je v treh velikostih. Odločimo se glede na moč krvavitve, starost, lego materničnega vratu.
  • Ne suši ali draži vaginalne sluznice kot klasični higienski pripomočki.
  • Ne povzroča alergij, vnetij ali glivičnih obolenj.
  • Ima dodaten, dvojni rob, ki skrbi, da ne pušča.
  • Menstrualno skodelico LaliCup lahko brezskrbno uporabljate do največ 12 ur neprekinjeno.
  • Učinkovito deluje tudi kot vodni tampon, ki preprečuje vdor vode v nožnico med kopanjem v kadi in plavanjem v bazenu ali morju, zato jo lahko uporabljamo med kopanjem, tudi ko nimamo menstruacije.

Skodelico je mogoče kupiti v TUŠ drogerijah in na spletni strani http://lalicup.si/.

Ne spreglejte