Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 1. 2016,
13.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

mineralna voda magnezij

Četrtek, 21. 1. 2016, 13.36

6 let, 6 mesecev

Brez magnezija ni življenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zakaj moramo mineralno vodo z magnezijem piti vsak dan?

Magnezij vpliva na več kot 300 procesov v našem organizmu. Prav zato je pomembno, da mineralno vodo, vir naravnega magnezija, pijemo vsak dan in tako nadomestimo minerale, ki jih naše telo potrebuje za normalno delovanje. Tako lahko preprečimo mnoge zdravstvene težave, še preden te nastanejo.

Voda že od nekdaj in tudi danes velja za vir življenja in zdravja. To, kar mineralne vode razlikuje od drugih, na primer izvirskih vod ali vode iz pipe, je dejstvo, da mineralna voda vsebuje pomembne minerale za delovanje našega telesa. Magnezij, na primer, je osnovna prvina za proizvajanje energije v živih organizmih. Brez njega na zemlji ne bi obstajalo življenje, kot ga poznamo. Ključen je tudi za absorpcijo kalcija in kalija. Kaj to pomeni za naše telo? Magnezij pomaga pri delovanju mišic in žičevja, vzdržuje stabilen srčni ritem in močan imunski sistem ter v sodelovanju s kalcijem tudi zdrave kosti, zobe, nohte in lase.

Na drugi strani mineralne vode vsebujejo tudi natrij, a pri tem je treba biti bolj previden, saj lahko prekomerno uživanje natrija obremeni vaše telo. Če imate težave z odvečno telesno težo, visokim krvnim tlakom ali srčnimi obolenji, uživajte tiste mineralne vode, ki vsebujejo manj natrija.

In kolikšna je ustrezna količina magnezija? V vašem telesu naj bi bilo vedno okoli 30 gramov tega minerala. Že taka količina učinkovito preprečuje utrujenost in stres ter krepi koncentracijo. V telo ga sicer vnašate vsak dan s hrano in pijačo, vendar pogosto v manjših količinah, kot ga vaše telo porabi. Zlasti tisti, ki se ukvarjate s športom, s potenjem izločate tudi do 25 % več magnezija kot običajno. To lahko hitro privede do zdravstvenih težav, če ga ne nadomestite.

Na drugi strani magnezija ne morete zaužiti prekomerno, zdravo telo ga absorbira le toliko, kolikor ga zares potrebuje in preostanek izloči. Prav zato mnogi strokovnjaki priporočajo vsakodnevno pitje mineralnih vod za vzdrževanje ravnovesja mineralov v telesu.

Če niste prepričani, koliko magnezija zaužijete in koliko porabite dnevno, lahko uporaben test in nasvet najdete na spletni strani mineralne vode Magnesia.

Ne spreglejte