Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 5. 2017,
6.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Vivano

Foto: Thinkstock in Vivano

Natisni članek

Vivano energija terapija alternativno zdravljenje advertorial Maksim Osipov zdravilec bolečine v križu

Četrtek, 25. 5. 2017, 6.00

2 meseca, 1 teden

Najboljši rezultati pri bolečinah v križu in išiasu

Vsebino omogoča Vivano

Foto: Thinkstock in Vivano

Bolečine v hrbtu oziroma križu so med najpogostejšimi bolečinami, zaradi katerih ljudje obiščejo zdravnika.

narava ženska energija sprođščanje gibanje | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

V Sloveniji že nekaj časa gostuje priznani ruski terapevt Maksim Osipov, ki prav pri bolečinah v hrbtenici in križu, artritisu, sklepnih in revmatskih obolenjih ter vnetjih išiasnega živca dosega dobre rezultate.

maksim osipov ruski zdravilec | Foto: Vivano Foto: Vivano Hkrati ga veseli, da v primerjavi z nekaterimi drugimi zdravilci uspešno sodeluje z uradno medicino.

Najprej nad vzroke, nato nad posledice

Ruski zdravilec Maksim Osipov, magister ljudske medicine, je energoterapevt, ki se ukvarja z zdravljenjem z energijo.

Leta 2002 je prejel svetovno licenco za zdravilstvo in bil na podlagi testiranja uvrščen med deset najboljših zdravilcev na svetu. Njegovo vodilo je, da je najprej treba odstraniti vzroke in šele nato posledice bolezni.

Zavidanja vredni rezultati pri zdravljenju bolečin v hrbtu

Maksim Osipov najboljše rezultate dosega pri bolečinah v hrbtu.

bolečina hrbet računanik ženska delo | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Vzroki in posledice bolečin v hrbtenici in križu: hernija in druge okvare medvretenčnih ploščic, vnetje išiasa, nepravilna telesna drža pri hoji, sedenju in ležanju, kronična preobremenjenost hrbtenice ter poškodbe.

Vtisi pacientov:

Knjiga vtisov, v katero njegovi pacienti zapisujejo svoje izkušnje in vtise po zdravljenju, govori sama zase.

"Zaradi bolečine v hrbtu moje življenje ni moglo več teči normalno. Hvala vam za nepozabno izkušnjo in terapije. Spremenili ste mi življenje! HVALA!" Špela

"Imel sem težave z vretenci vratne hrbtenice, občasno se je pojavila tudi oteklina. Po obiskih se počutim veliko bolje ali kar odlično. Prisrčno vam hvala za pomoč in želim vam veliko uspeha v nadaljnjem zdravljenju." Slavko Pogačnik

"Lepa hvala za rešitev močnih bolečin v hrbtenici. Premikate meje nemogočega!" Darja

Človek zdravi samega sebe, dober energoterapevt mu le pomaga

maksim osipov ruski zdravilec | Foto: Vivano Foto: Vivano Zase pravi, da ni bioenergetik, čeprav pozna tudi to metodo in jo lahko uporablja. Kot energoterapevt ima sposobnost zagnati človekovo bioenergijo. Ko požene uspavane energetske mehanizme, človek sam začne razbijati svoje blokade v pretoku energetskega sistema.

Človek zdravi samega sebe. Dober energoterapevt mu le pomaga, in sicer tako, da vzpostavi krog energije, ki se preteka v telesu.

Vse energetske blokade in ovire v telesu nastanejo zaradi stresa in staranja. Ko nekje zmanjka energije, se pojavi bolezen. Z energetskimi terapijami to stanje lahko stabiliziramo.

Ko se sproži proces izboljšanja stanja

Z vklopom tega mehanizma se stabilizira energetski pretok v pacientovem telesu in tako sproži proces izboljšanja stanja. "Pri osebi sprožim energetski pretok, sem kot nekakšna iskra, s pomočjo katere se zdravljenje lahko začne. Imam namreč naravno sposobnost, da osebo aktiviram in nekaj časa njeno telo vzdržujem v določeni vibraciji. Ljudje pogosto razumejo napačno, da sem čudodelec. Jaz samo sprožim energetski pretok," je o načinu dela povedal Osipov, ki ima tudi diplomo s kiropraktičnega področja.

Tako kombinira energetsko zdravljenje s kiropraktičnimi prijemi, kar se še posebej učinkovito pozna pri obravnavi pacientov z bolečinami v hrbtu, križu in pri išiasu. "To počnem vsakodnevno že skoraj trideset let in s terapijami hitreje pridem do učinka – naj bo to pomlajevalni učinek, sposobnost samozdravljenja, ponovno vzpostavljanje različnih funkcionalnosti telesa, odpravljanje bolečin, stimulacija središč za govor in motoriko v možganih, boljše celjenje ran in poškodb …"

Za dobre rezultate je treba uporabiti vse, kar nam koristi

Vseeno je prepričan, da ne smemo opustiti uradnega zdravljenja. "Potrebujemo vse vrste medicine, kiropraktiko, homeopatijo, masažo, vse, kar nam koristi. Človek naj ima možnost izbire." Prepričan je, da s kombinacijo uradne medicine in pomoči energoterapevta lahko hitreje napredujemo.

Mali vodič za zdravljenje pri Maksimu Osipovu:

maksim osipov ruski zdravilec | Foto: Vivano Foto: Vivano Za koga je primerno zdravljenje pri energoterapevtu? Primerno je za odrasle in otroke. Maksim Osipov ne more pomagati vsakomur, niti ne poskuša na silo delati s človekom. "Če nekdo ni pripravljen, mu to povem, a to se zgodi redko." Nekateri ljudje pridejo terapijo le gledat, drugi poslušat. Vsi, ki so sprva dvomili o učinku zdravilstva, učinke terapije podoživijo veliko bolje od tistih, ki že vnaprej pričakujejo učinek zdravljenja. Odložimo torej bremena in dvome na stran ter pridimo na terapijo čim bolj sproščeni.

Koliko časa traja zdravljenje? Maksim Osipov z otrokom opravi približno pet terapij, z odraslim od sedem do devet. Pri otroku ena terapija traja od pet do deset minut, pri odraslem pa do ene ure. Število terapij je različno, pri nekaterih je napredek viden že po treh, štirih terapijah. Terapij na daljavo ne izvaja. Za očiščenje telesa je potreben čas, saj tudi bolezen, razen poškodb, ni nastala čez noč. Ničesar ne obljublja na kratek rok in meni, da je zdravje nemogoče povrniti v samo nekaj dneh.

Kako poteka terapija? Maksim Osipov pogleda medicinske izvide in se z osebo pogovori. Takrat si že predstavlja, za kaj gre. Na podlagi njegove zgodbe vizualizira sliko njegovih težav. Potem se odloči za določeno metodo, ki odgovarja prav tej osebi. Ko ji pomaga izboljšati razpoloženje, potem sama sproži postopek zdravljenja. Nikoli ne zdravi z dotikom, razen ko s kiropraktičnimi prijemi pomaga nekomu, ki ima težave z gibalnim aparatom.

Kaj se lahko zgodi med terapijo? Ljudje se na energijo in dotike odzivajo različno. Nekateri občutijo toploto ali hlad, drugi mravljince, telo se lahko trese, premika v različne smeri, nekateri celo bruhajo. A vsi ti odzivi so po besedah Maksima Osipova normalni, gre samo za regulacije, ki vodijo k bolj optimalnemu stanju.

Kako si sami lahko pomagamo izboljšati počutje? Vsak mora vsakodnevno najti neko drobno veselje, ki ga razvedri, še posebej po napornem dnevu. Svojim pacientom svetuje spremembo življenjskega sloga, predvsem uporabo hladne vode. Hladna voda nas poživlja, zdravi energetske pretoke in uničuje majhne tumorje. Ljudje, ki so se navadili na hladno vodo, zelo malokrat zbolijo za gripami in prehladi. Če pa že zbolijo, bolezen hitro premagajo. Hladna voda prežene stres in vrača dobro voljo. Poleg tega je treba najti mir v sebi in upočasniti dnevni ritem, tudi čisto običajno hojo.

sprostitev, sproščanje, počitek | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Termini z Maksimom Osipovim:

Ruski zdravilec Maksim Osipov | Foto: Svetovno znani zdravilec, dr. Maksim Osipov gostuje v Ljubljani (Litostrojska ulica 44c): 

05.06. - 18.06.2017

03.07. - 16.07.2017


Gostovanje v Termah Čatež (Hotel Terme, Topliška cesta 35, 8251 Čatež ob Savi): 

29.05. - 04.06.2017

17.07. - 23.07.2017

Rezervacije na terapije se sprejemajo na telefonski številki: 070 344 893.

Ne spreglejte