SiolNET. Trendi Zdravje
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Atopijski dermatitis in wellness? Zakaj pa ne!

3

termometer

Zdrava koža pomeni za telo enako kot fasada za hišo. Kadar ni zdrava, se to kaže na različne načine. Zanima nas, kako uživati v wellness storitvah, če imamo atopijski dermatitis.

Atopijski dermatitis pomeni v grobem zelo suho kožo, srbečico, luščenje in rdeče predele kože z mehurčki ali deli, ki se luščijo. V koži ni dovolj vlage in maščobe. Že tako v vsakdanjem življenju takšna koža potrebuje drugačno nego in večjo pozornost. Pogosto pomeni tudi omejitve, odrekanja. Da bi bilo tega čim manj, se je dobro prej pozanimati, dermatolog vam bo svetoval, sicer pa je ključno, da sami opazujete, kaj vam škodi in kaj koristi.

Nekateri, ki obolevajo za atopijskim dermatitisom, se radi prepustijo užitkom wellnes storitev. Tukaj je nekaj nasvetov, kako se lahko sprostite in negujete, ne da bi se morali zaradi dermatitisa odreči vsem tem razvajanjem.

Ponovimo zlata pravila nege ...

Kožo oskrbujte z vlago in maščobo! Po kopeli, tuširanju, športni aktivnosti (obvezno prej sperite pot), plavanju ali namakanju v bazenih in morju in po savni koža z dermatitisom še posebej potrebuje nego. Uporabljajte nežna sredstva, najbolje čim bolj nevtralno otroško kozmetiko ali prav za dermatitično kožo posebne izdelke, ki vsebujejo dovolj maščob, antioksidantov in uree, pri odrasli koži tudi alfa hidroksi kislin, saj so vse to sestavine, ki bodo pripomogle k izboljšanju stanja suhe kože, da bo ponovno zdrava in bo lahko učinkovito opravljala svoje naloge. Izdelki blažijo draženje, obnavljajo kožo, vlažijo kožo in zmanjšujejo suhost. Ne bojte se vlage in maščobe, ki sta nujni za presuho kožo!

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin