Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
7. 5. 2018,
11.44

Osveženo pred

5 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

2

Natisni članek

Nuša Gnezda miti fitnes zdravje

Ponedeljek, 7. 5. 2018, 11.44

5 let, 12 mesecev

8 mitov, povezanih s fitnesom, ki jih morate pozabiti

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

2

vadba, telovadba | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Na poti do hujšanja vas lahko ovira vrsta prepričanj o hrani in vadbi, ki morda sploh ne držijo. Da bo pot lažja, uspeh pa bolj dosegljiv, preverite, katere mite morate po mnenju osebne trenerke čim prej pozabiti.

V želji, da bi končno dosegli postavo, ki si jo že dolgo želite, morate spremeniti življenjski slog, in ne samo za kratek čas slediti strogi dieti in težkim vadbenim programom. Z zdravim življenjskim slogom bo vzdrževanje fit postave lažje in dolgoročno, začetki pa so lahko seveda težki.

Še prej pa morate vedeti, da so nekatera prepričanja, v katera morda verjamete tudi sami, povsem neresnična, zato morate nanje za doseganje rezultatov čim prej pozabiti.

Osebna trenerka Nuša Gnezda je sestavila seznam osmih mitov, ki so se močno usidrali v miselnost ljudi in jim lahko celo preprečujejo, da bi prej in lažje dosegli želene rezultate:


  1. Hrana po 8. uri redi.
  2. Kruh redi.
  3. Zdrava hrana = hrana za hujšanje.
  4. Beljakovinski šejki te napihnejo.
  5. Lahke uteži podaljšujejo mišice.
  6. Hidrati redijo.
  7. Beljkovine so samo za po treningu.
  8. Težke uteži so samo za moške.

Za vsakega od zgoraj naštetih ima Nuša še dodatno obrazložitev: "Telo ni ura, zato vas ne bo kaznovalo, če boste jedli po 20. uri. Kruh ne redi, redi presežek kalorij."

Pretiravanje v vsem, presežek kalorij redi, tudi če jeste zdravo prehrano. Če ne vidite napredka, bodite pozorni na to, koliko pojeste.

S težjimi utežmi boste lažje oblikovali telo, z njihovo pomočjo boste tudi shujšali. | Foto: Thinkstock S težjimi utežmi boste lažje oblikovali telo, z njihovo pomočjo boste tudi shujšali. Foto: Thinkstock

"Poskrbeti morate za zadosten vnos beljakovin, lahko tudi z beljakovinskimi praški, saj ne uničujejo jeter. Beljakovine potrebujemo ob vsakem obroku, ne samo po treningu," razlaga trenerka in dodaja: "S težjimi utežmi si lahko lepo oblikujete mišice in telo ter z njimi končno dosežete postavo, o kateri sanjate."

Preverite tudi članek: Tri napake, ki vas ovirajo na poti do bolj fit postave

Če ste trenirali zvečer, si seveda zaslužite obrok in se ne ozirajte na uro. | Foto: Thinkstock Če ste trenirali zvečer, si seveda zaslužite obrok in se ne ozirajte na uro. Foto: Thinkstock

Z odvečnimi kilogrami in hujšanjem se ukvarjajo tudi v resničnostnem šovu The Biggest Loser Slovenija, ki ga lahko na Planet TV spremljate od torka do petka ob 21.05. Te dni je med tekmovalci sploh zelo napeto, saj sta se v hišo vrnila dva na začetku izpadla tekmovalca. Več pa že jutri na Planet TV.

Ne spreglejte