Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 10. 2014,
13.52

Osveženo pred

2 meseca

Siol.net

Foto in video: YouTube

Natisni članek

video navdih Ustvarimo boljši svet Lidl Slovenija advertorial

Četrtek, 16. 10. 2014, 13.52

2 meseca

Pripravite robčke: resnične zgodbe, ki so nam za navdih

Siol.net

Foto in video: YouTube

Ne potrebujemo veliko, da nekomu polepšamo dan - včasih sta dovolj topel objem in zavedanje, da si ljubljen, določeni trenutki pa zahtevajo tudi pomoč čarovnije.

Kakšni ljudje so nam lahko v navdih? Tisti, ki premagajo obup in bedo, ki vztrajno sledijo svojim ciljem ne glede na nemogoče okoliščine, ki jih zaokrožajo, kot tudi tisti, ki čisto nesebično pomagajo svojim najbližjim, jim stojijo ob strani in premagujejo nemogoče ovire, samo da bi jim omogočili boljše življenje.

To so zgodbe ljudi, ki pišejo vsakdan človeštva, to so resnične zgodbe, ki bi vsakega izmed nas morale spodbuditi, da bi na svet gledal z večjim pogumom.

S čarovnijo polepšal dan brezdomcu

Dom ameriškega vojnega veterana je ulica. Preprost možakar se razveseli vsakogar, ki ga ogovori, čarodej Rob Anderson pa se je nanj spravil na poseben način. Čeprav mu je sprva raztrgal napis, s katerim prosi za drobiž, je skromni brezdomec ostal miren. Toda pravo presenečenje je sledilo šele na koncu in lačnemu brezdomcu pričaralo pravo veselje.

"Moje življenje bi bilo brez nje nesmiselno"

To je pravi dokaz brezpogojne ljubezni, to je dokaz neverjetne povezanosti med bratom in njegovo bolno sestrico: "Ona je moja najboljša prijateljica. Moje življenje bi bilo brez nje nesmiselno ..." Pripravite robčke!

Recept za uspeh: zgradili so nogometno igrišče in vadili bosi

To je zgodba dečkov, ki so kljubovali nemogočim življenjskim razmeram ter s trmo in vztrajnostjo dosegli nemogoče. Samouki nogometaši so se nogometa naučili s televizije, z neverjetno voljo pa dokazali, da je cilj dosegljiv tudi brez osnovnih sredstev za trening. Predstavljamo vam bosonoge prvake.

Glasba je lahko pot do sreče

Trije študenti so presenečenemu brezdomcu na ulici priredili svojevrsten koncert, ki je vzbudil radovednost mimoidočih. Ti so skupaj z njimi zaplesali, osuplemu brezdomcu pa pristavili nekaj evrov.

Pianistka s štirimi prsti ne pozna ovir

To je samo ena od številnih zgodb, ki naj vlivajo pogum vsem tistim, ki so se zaradi poškodbe ali kakšne telesne okvare znašli pred razpotjem. Ovire so premagljive, potrebno je samo veliko poguma in vztrajnosti. Spodnji video je pravi dokaz te neverjetne volje:

Branje še nikoli ni bilo tako zabavno

Ameriška iniciativa Book Buddies je domiselna ideja, ki otroke spodbuja k branju knjig in jih hkrati zbližuje z živalmi. Gre za simpatičen program zavetišča v Pensilvaniji, v okviru katerega otroci mačkam berejo knjige – vse skupaj deluje terapevtsko tako za malega bralca kot za zapuščenega mačka, ki uživa v prijetni človeški družbi.

 

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija

Ne spreglejte