SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
  • Messenger
  • Messenger
Liffe po Liffu v videoteki DKino

Sadeži pozabe (Mila/Apples)

Sadeži pozabe
FIVIA – Vojnik
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Alegorična in duhovita filmska pripoved o tem, kako čustva vplivajo na človekov spomin in kakšno vlogo ima pri tem sodobna tehnologija. Film je na 31. Liffu prejel nagrado vodomec!

Grčija, Poljska, Slovenija │ 2020 │ 90 min. │ Drama

R: Christos Nikou I: Aris Servetalis, Anna Kalaitzidou, Sofia Georgovasili, Argiris Bakirtzis

IMDb: 6,8/10 │ Rotten Tomatoes: 100 % │ Metacritic: 83


 Film bo v videoteki DKino na voljo od 21. do 28. marca 2021.

Aris, samotar v tridesetih, nenadoma izgubi spomin, ta nepojasnljiva amnezija pa prizadene tudi številne druge prebivalce njegovega domačega mesta. V bolnišnici ga vključijo v eksperimentalno zdravljenje, med katerim podoživi nekatere dogodke iz mladosti in zgodnje odraslosti.

TV-priporočila: filmi za razgibavanje možganov Trendi Filmi za razgibavanje možganov

Aris tam spozna Anno, ki se spopada z enako težavo kot on. Njuno srečanje Arisa spodbudi, da znova razmisli o svojih dejanjih in sprejme nekatere nove odločitve.

1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8

"Sadeži pozabe /…/ naznanjajo Nikouja kot zadnjega v vse daljši vrsti izvrstnih sodobnih grških režiserjev, ki s svojimi filmi razvnemajo misli in topijo srca." Kaleem Aftab, Cineuropa


"To je melanholična tragikomedija, ki ji ne manjka lirizma in tankočutnosti, pa tudi apokaliptičnega duha, ki ga Nikou pričara s hvalevredno odločnostjo in prepričljivostjo." Diego Battle, Otros Cines


"Christos Nikou ni mogel slutiti skoraj neprepoznavnega sveta, v katerega bo poslal svoj celovečerni prvenec, a zasluge za dejstvo, da se ta osamljena in odmaknjena tragikomedija tako dobro prilega našim mračnim časom, gre pripisati moči njene osrednje alegorije." Peter Debruge, Variety


Chicaški zdravniki S3 Trendi Kaos v najbolj obremenjeni chicaški bolnišnici

Napovednik filma Sadeži pozabe:

Zanimivosti:

  • Celovečerni prvenec grškega režiserja Christosa NikouIta je bil grški kandidat za oskarja v kategoriji najboljšega mednarodnega celovečerca, vendar se film ni uvrstil med končnih pet nominirancev.
  • Sadeži pozabe Film so premierno prikazali na 77. mednarodnem filmskem festivalu v Benetkah, pozneje pa so ga predvajali še na mednarodnem filmskem festivalu v Torontu.
  • Izvršna producentka filma je dvakratna prejemnica oskarja Cate Blanchett.
    Avstralska igralka je prvega oskarja prejela za stransko vlogo ameriške igralske legende Katharine Hepburn v filmu Letalec (2004), oskarja za najboljšo glavno igralko pa ji je prinesla vloga v drami Woodyja Allena Otožna Jasmine (2013) .
Liffe Dkino Trendi Liffe po Liffu v videoteki DKino

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Prekla Trendi Prekla (Dilda/Beanpole) Razbijalka sistema Trendi Razbijalka sistema (Systemsprenger/System Crasher) Zadnji Vermeer Trendi Zadnji Vermeer (The Last Vermeer)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin