SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Zadnji Vermeer (The Last Vermeer)

Zadnji Vermeer
The Last Vermeer © 2019 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Na resničnih dogodkih temelječa zgodovinska drama o nizozemskem umetniku, ki je naciste prevaral s prodajo ponaredkov slik slovitega Johannesa Vermeerja in velja za najuspešnejšega ponarejevalca umetniških del vseh časov.

ZDA │ 2019 │ 113 min. │ Zgodovinska drama

R: Dan Friedkin I: Guy Pearce, Claes Bang, Vicky Krieps, August Diehl, Olivia Grant

IMDb: 6,6/10 │ Rotten Tomatoes: 70 % │ Uporabniki Googla: 94 %

V dnevih po koncu druge svetovne vojne dobi kapitan Joseph Piller nalogo, da razišče slavnega nizozemskega umetnika Hana van Meegerena, ki ga sumijo kolaboracije z nacisti.

TV-priporočila: prejemniki oskarjev za najboljšo masko in kostumografijo Trendi Velika oskarjevska pustna povorka

Obremenilnim dokazom navkljub je Piller vedno bolj prepričan o umetnikovi nedolžnosti, zato se znajde v boju za življenje tega zanimivega moža s skrivnostno preteklostjo.

1 / 9
2 / 9
3 / 9
4 / 9
5 / 9
6 / 9
7 / 9
8 / 9
9 / 9

"Film se iz detektivske zgodbe preslika v sodno dramo, njegov bonus pa so lepo izrisane študije likov ..." Glenn Kenny, New York Times


"Neenakomerna, a zanimiva zgodovinska drama z izjemnim igralskim nastopom Guya Pearcea." Stephen Farber, Hollywood Reporter


"Ta nekoč razvpita, zdaj že skoraj pozabljena zgodba zlahka vzbudi in ohranja naše zanimanje, Friedkinova mirna in nevpadljiva režija pa materiala nikoli ne ovira." Peter Debruge, Variety


Najnovejši sezoni priljubljenih serij o ljudeh, ki rešujejo življenja Trendi Najnovejši sezoni priljubljenih serij o ljudeh, ki rešujejo življenja

Napovednik filma Zadnji Vermeer:

Zanimivosti:

  • Film je režijski prvenec Dana Friedkina – producenta filmov Kvadrat (2017), Ves denar sveta (2017) in Tihotapec (2018).
  • Zadnji Vermeer To je po vesternu Brimstone (2016) že drugi film, v katerem igra Guy Pearce Nizozemca. Nizozemskega naglasa ga je naučil režiser Brimstona Martin Koolhoven, ki je po rodu Nizozemec.
  • Scenarij, pod katerega so se podpisali John Orloff (Mogočno srce) ter Mark Fergus in Hawk Ostby, nominiranca za oskarja za scenarij filma Otroci človeštva (2006), temelji na leta 2006 izdani knjigi The Man Who Made Vermeers (Človek, ki je ustvarjal Vermeerje) ameriškega pisatelja in umetnostnega zgodovinarja Jonathana Lopeza.
  • Zadnji Vermeer Film so premierno prikazali avgusta 2019 na filmskem festivalu Telluride v ameriškem Koloradu, septembra istega leta pa so ga predvajali še na mednarodnem filmskem festivalu v Torontu.
  • Film bi moral prispeti na redni spored severnoameriških kinematografov že maja 2020, vendar so premiero filma zaradi pandemije bolezni covid-19 prestavili na november 2020.
  • Zadnji Vermeer Nizozemski baročni slikar Johannes Vermeer (1632–1675) je bil dolgo časa pozabljen, danes pa velja za enega od največjih holandskih baročnih slikarjev, takoj za Rembrandtom.

    Njegova najbolj znana dela so Pogled na Delft, Dekla z vrčem za mleko, Žena, ki bere pismo in Dekle z bisernim uhanom.
Februar 2021 na HBO Trendi Drzna poslovna goljufija in agent 007 v podobi Daniela Craiga

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Radioaktivna Trendi Radioaktivna (Radioactive) Uradne skrivnosti Trendi Uradne skrivnosti (Official Secrets) Neodvisne Trendi Neodvisne (Misbehaviour)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin