Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 1. 2021,
16.40

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

biografski film Gavin Hood Ralph Fiennes Keira Knightley TV Telekoma Slovenije

Torek, 19. 1. 2021, 16.40

3 leta, 3 mesece

Že v videoteki DKino!

Uradne skrivnosti (Official Secrets)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Uradne skrivnosti | Foto Karantanija Cinemas

Foto: Karantanija Cinemas

Izvrstna Keira Knightley v resnični zgodbi o britanski žvižgački, ki je medijem zaupala informacije o nezakoniti vohunski operaciji agencije NSA, da bi Varnostni svet ZN prisilili k sankcijam invazije na Irak leta 2003.

ZDA, Velika Britanija │ 2019 │  107 min. │ Biografska kriminalna drama

R: Gavin Hood I: Keira Knightley, Matt Smith, Ralph Fiennes, Matthew Goode, Rhys Ifans

IMDb: 7,3/10 │ Rotten Tomatoes: 82 % │ Uporabniki Googla: 86 %

Leta 2003, ko britanski in ameriški politiki pripravljajo napad na Irak, prevajalka štaba za informiranje Katharine Gun v javnost preda zaupno elektronsko pošto.

TV-priporočila: zgodovinski spektakli
Trendi Razburljive in gledljive lekcije iz zgodovine

Sporočila spodbujajo vohunjenje za članicami Varnostnega sveta ZN, da bi izsilili resolucijo v podporo vojni, Gunova pa je obtožena kršenja zakona o uradnih skrivnostih in grozi ji zapor.

Fotogalerija
1 / 10

"Brezsramno političen film, ki je v bistvu proceduralen, a je hkrati zelo prefinjen, umetelen, kompleksen in prepričljiv triler." John Anderson, Wall Street Journal

Januar 2021 na HBO
Trendi Ptice roparice, čarovnice in baletke, ki potujejo v času

"Film se zanaša na glavno zvezdnico in Knightleyjeva je več kot pripravljena za nalogo, da ga nosi na svojih ramenih." Benjamin Lee, Guardian

Napovednik filma Uradne skrivnosti:

Zanimivosti:

  • Film so premierno prikazali na festivalu neodvisnega filma Sundance.
  • Uradne skrivnosti | Foto: Scenarij Sare in Gregoryja Bernsteina – ta temelji na knjigi Marcie in Thomasa Mitchella The Spy Who Tried to Stop a War (Vohunka, ki je poskušala preprečiti vojno) – se je leta 2008 uvrstil na sloviti črni hollywoodski seznam najboljših scenarijev, ki še čakajo na filmsko upodobitev.
  • Keira Knightley je bila za vlogo žvižgačke Katharine Gun nominirana za nagrado kroga filmskih kritičark za najboljšo akcijsko junakinjo, skupaj s soigralcem Adamom Bakrijem pa se je potegovala še za nagrado v kategoriji najboljšega filmskega para.
  • Uradne skrivnosti | Foto: Južnoafriški režiser Gavin Hood se je proslavil z režijo prejemnika tujejezičnega oskarja, kriminalne drame Tsotsi (2005), pred Uradnimi skrivnostmi pa je režiral hvaljen vojaški triler Nadzor z neba (2015), v katerem je raziskoval moralne, etične in politične dileme sodobnega vojskovanja z brezpilotnimi letali.
  • Ko so leta 2016 najavili snemanje filma, je imel ta drugega režiserja in drugačno igralsko zasedbo. Po prvotnih načrtih bi moral film režirati Justin Chadwick (Mandela: Dolga pot do svobode), v njem pa naj bi igrali Natalie Dormer, Harrison Ford, Anthony Hopkins, Paul Bettany in Martin Freeman.
Januar 2021 na Viasat History
Trendi Dnevi spomina na holokavst
Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Besen
Trendi Besen (Unhinged)
Oporišče
Trendi Oporišče (The Outpost)
Tenet
Trendi Tenet
Ne spreglejte