Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 6. 2018,
14.22

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

priporočila dokumentarna serija športni film TV Telekoma Slovenije nogomet

Petek, 15. 6. 2018, 14.22

4 leta, 6 mesecev

TV-priporočila

Nogometne alternative in dopolnila #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
TV Nogomet

Ob začetku svetovnega nogometnega prvenstva smo na malih zaslonih poiskali igrane in dokumentarne vsebine, ki govorijo o najpomembnejši postranski stvari na svetu, na rezervno klop pa smo posedli še celovečerce, v katerih imajo osrednjo vlogo drugi športi z žogo.

banner SP 2018 lezeca
Sportal Vse, kar ponuja letošnje svetovno prvenstvo v Rusiji

Pelé: Rojstvo legende (Pelé: Birth of a Legend, 2016)

Biografska drama opisuje mladost in začetke kariere najboljšega nogometaša vseh časov – briljantnega Edsona Arantesa do Nascimenta, bolj znanega po vzdevku Pelé, ki je z meteorskim vzponom pri sedemnajstih postal najmlajši zmagovalec svetovnega prvenstva. • V četrtek, 14. 6., ob 20.05 na TV SLO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO. | Foto: Biografska drama opisuje mladost in začetke kariere najboljšega nogometaša vseh časov – briljantnega Edsona Arantesa do Nascimenta, bolj znanega po vzdevku Pelé, ki je z meteorskim vzponom pri sedemnajstih postal najmlajši zmagovalec svetovnega prvenstva. • V četrtek, 14. 6., ob 20.05 na TV SLO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Messi (2014)

Navdihujoči dokumentarni film nam prek intervjujev, starih posnetkov in igranih prizorov prikaže nogometno pot enega najboljših nogometašev današnjega časa Lionela Messija – od njegovega otroštva v Rosariu v Argentini do statusa superzvezdnika španske Barcelone in argentinske nogometne reprezentance. • V četrtek, 21. 6., ob 22.20 na Kanal A.* | Foto: Navdihujoči dokumentarni film nam prek intervjujev, starih posnetkov in igranih prizorov prikaže nogometno pot enega najboljših nogometašev današnjega časa Lionela Messija – od njegovega otroštva v Rosariu v Argentini do statusa superzvezdnika španske Barcelone in argentinske nogometne reprezentance. • V četrtek, 21. 6., ob 22.20 na Kanal A.*

Maradona zaupno (Maradona Confidential, 2018)

V dokumentarni oddaji bomo spoznali zgodbo o Diegu Armandu Maradoni, enem največjih nogometašev vseh časov. Po vsem svetu ni znan le po športnih veščinah, temveč tudi po nesramnem vedenju na igrišču. V središču bodo najbolj kontroverzna leta njegove kariere. • V nedeljo, 10. 6., ob 17. uri na National Geographic.* | Foto: V dokumentarni oddaji bomo spoznali zgodbo o Diegu Armandu Maradoni, enem največjih nogometašev vseh časov. Po vsem svetu ni znan le po športnih veščinah, temveč tudi po nesramnem vedenju na igrišču. V središču bodo najbolj kontroverzna leta njegove kariere. • V nedeljo, 10. 6., ob 17. uri na National Geographic.*

TV-priporočila: Oceani
Trendi Dan, ko nas bo preplavil ocean #video #foto

Destinacija Rusija 2018 (Destino Rusia 2018)

Dokumentarna serija v produkciji HBO nam bo v desetih epizodah predstavila 12 držav, kjer je nogomet nacionalni šport, in moštva, ki se bodo to poletje potegovala za naslov nogometnega prvaka. • Nove epizode vsak četrtek na HBO. │ Vseh deset epizod že na voljo na HBO OD/GO. | Foto: Dokumentarna serija v produkciji HBO nam bo v desetih epizodah predstavila 12 držav, kjer je nogomet nacionalni šport, in moštva, ki se bodo to poletje potegovala za naslov nogometnega prvaka. • Nove epizode vsak četrtek na HBO. │ Vseh deset epizod že na voljo na HBO OD/GO.

Več kot igra (Više od igre, 1977)

Kultna serija režiserja Zdravka Šotre in scenarista Slobodana Stojanovića prikazuje življenje prebivalcev izmišljenega mesta Gradina pred začetkom druge svetovne vojne, tematska hrbtenica pripovedi pa je tekmovanje med dvema nogometnima kluboma – Meščanskim in Delavskim. • Ob sobotah ob 20. in 21. uri na Klasik TV. | Foto: Kultna serija režiserja Zdravka Šotre in scenarista Slobodana Stojanovića prikazuje življenje prebivalcev izmišljenega mesta Gradina pred začetkom druge svetovne vojne, tematska hrbtenica pripovedi pa je tekmovanje med dvema nogometnima kluboma – Meščanskim in Delavskim. • Ob sobotah ob 20. in 21. uri na Klasik TV.

NK Roma (FC Roma, 2016)

V sezoni 2014/2015 je moštvu, ki ga pretežno sestavljajo romski igralci, uspelo prodreti v nižjo nogometno ligo na Češkem in večina nasprotnikov jih je sklenila bojkotirati. Dokumentarec z nežnim humorjem spremlja zgodovino tega nenavadnega kluba, ki je skoraj slavil zmago v državni ligi, čeprav so igralci komaj kdaj sploh videli žogo. • Na voljo na HBO OD/GO. | Foto: V sezoni 2014/2015 je moštvu, ki ga pretežno sestavljajo romski igralci, uspelo prodreti v nižjo nogometno ligo na Češkem in večina nasprotnikov jih je sklenila bojkotirati. Dokumentarec z nežnim humorjem spremlja zgodovino tega nenavadnega kluba, ki je skoraj slavil zmago v državni ligi, čeprav so igralci komaj kdaj sploh videli žogo. • Na voljo na HBO OD/GO.

Več kot igra
Trendi Več kot le serija o nogometu #video

Igra življenja (The Game of Their Lives, 2005)

Biografska drama prikazuje razburljivo resnično zgodbo s svetovnega nogometnega prvenstva leta 1950 v Braziliji, ko so ZDA v mestu Belo Horizonte z 1 proti 0 premagale Anglijo. Film je brezčasna pripoved o trdni volji, družinskih tradicijah in željah, ki so oblikovale življenja igralcev tega moštva. • V nedeljo, 10. 6., ob 20.05 na HRT 2.** │ Tudi v videoteki VOYO. | Foto: Biografska drama prikazuje razburljivo resnično zgodbo s svetovnega nogometnega prvenstva leta 1950 v Braziliji, ko so ZDA v mestu Belo Horizonte z 1 proti 0 premagale Anglijo. Film je brezčasna pripoved o trdni volji, družinskih tradicijah in željah, ki so oblikovale življenja igralcev tega moštva. • V nedeljo, 10. 6., ob 20.05 na HRT 2.** │ Tudi v videoteki VOYO.

Za vsako ceno (Kicking & Screaming, 2005)

Komedija o družinskem človeku Philu Westonu (Will Ferrell), ki je bil vse življenje žrtev tekmovalnega značaja svojega očeta (Robert Duvall). Ko Phil postane trener sinovega nogometnega moštva, dobi priložnost, da očetu končno pokaže, iz kakšnega testa je. • V soboto, 16. 6., ob 15.45 na FOX Movies.* | Foto: Komedija o družinskem človeku Philu Westonu (Will Ferrell), ki je bil vse življenje žrtev tekmovalnega značaja svojega očeta (Robert Duvall). Ko Phil postane trener sinovega nogometnega moštva, dobi priložnost, da očetu končno pokaže, iz kakšnega testa je. • V soboto, 16. 6., ob 15.45 na FOX Movies.*

Postali bomo prvaki sveta (Bićemo prvaci sveta, 2015)

Športna komična drama Darka Bajića se osredotoča na zgodovino jugoslovanske košarke od leta 1947 do svetovnega prvenstva leta 1970, ko je jugoslovanska reprezentanca s kapetanom Ivom Daneuom v Ljubljani premagala ZDA in prvič osvojila naslov svetovnega prvaka. • Film je na voljo v videoteki VOYO. | Foto: Športna komična drama Darka Bajića se osredotoča na zgodovino jugoslovanske košarke od leta 1947 do svetovnega prvenstva leta 1970, ko je jugoslovanska reprezentanca s kapetanom Ivom Daneuom v Ljubljani premagala ZDA in prvič osvojila naslov svetovnega prvaka. • Film je na voljo v videoteki VOYO.

Junij na HBO
Trendi Mladi junaki v magičnih krempljih akcijskih silakov

Zmagovalec (Moneyball, 2011)

Resnična zgodba spremlja poskus direktorja bejzbolskega moštva Billyja Beana (Brad Pitt), ki je s pomočjo diplomanta univerze Yale in ekonomista Petra Branda (Jonah Hill) sestavil ekipo na osnovi računalniške analize igralcev. Šest nominacij za oskarja, tudi za najboljši film leta ter igralca v glavni in stranski vlogi. • Film je na voljo v videoteki DKino. | Foto: Resnična zgodba spremlja poskus direktorja bejzbolskega moštva Billyja Beana (Brad Pitt), ki je s pomočjo diplomanta univerze Yale in ekonomista Petra Branda (Jonah Hill) sestavil ekipo na osnovi računalniške analize igralcev. Šest nominacij za oskarja, tudi za najboljši film leta ter igralca v glavni in stranski vlogi. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Ne pozabite velikanov (Remember the Titans, 2000)

Športna drama, umeščena v začetek 70. let prejšnjega stoletja, prinaša navdihujočo resnično zgodbo o mestu v Virginiji v ZDA, razklanem zaradi rasnih predsodkov, in tamkajšnjem srednješolskem nogometnem moštvu pod vodstvom temnopoltega trenerja (Denzel Washington), ki je te predsodke premostilo. • V nedeljo, 10. 6., ob 17.30 na FOX Movies.* | Foto: Športna drama, umeščena v začetek 70. let prejšnjega stoletja, prinaša navdihujočo resnično zgodbo o mestu v Virginiji v ZDA, razklanem zaradi rasnih predsodkov, in tamkajšnjem srednješolskem nogometnem moštvu pod vodstvom temnopoltega trenerja (Denzel Washington), ki je te predsodke premostilo. • V nedeljo, 10. 6., ob 17.30 na FOX Movies.*

Znova v igri (Trouble with the Curve, 2012)

Ostareli iskalec športnih talentov Gus Lobel (Clint Eastwood) se z odtujeno hčerjo Mickey (Amy Adams), ambiciozno družabnico pri ugledni odvetniški pisarni, odpravi na obisk k obetavnemu mlademu igralcu bejzbola (Justin Timberlake). Oče in hčerka na poti odkrijeta, kako sta si v resnici podobna. • V četrtek, 13. 6., ob 18. uri na Kino.* | Foto: Ostareli iskalec športnih talentov Gus Lobel (Clint Eastwood) se z odtujeno hčerjo Mickey (Amy Adams), ambiciozno družabnico pri ugledni odvetniški pisarni, odpravi na obisk k obetavnemu mlademu igralcu bejzbola (Justin Timberlake). Oče in hčerka na poti odkrijeta, kako sta si v resnici podobna. • V četrtek, 13. 6., ob 18. uri na Kino.*

DKino trilogije
Trendi Trilogije, ki jih ne boste mogli zavrniti #video

Hrabra igra (When the Game Stands Tall, 2014)

Zgodba o legendarnem trenerju ameriškega nogometa Bobu Ladouceurju (Jim Caviezel), ki je popeljal ekipo Špartancev srednje šole De La Salle iz obskurnosti do 151 zaporednih zmag in s tem podrl rekord kateregakoli ameriškega športa. • Film je na voljo v videoteki DKino. | Foto: Zgodba o legendarnem trenerju ameriškega nogometa Bobu Ladouceurju (Jim Caviezel), ki je popeljal ekipo Špartancev srednje šole De La Salle iz obskurnosti do 151 zaporednih zmag in s tem podrl rekord kateregakoli ameriškega športa. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Gus (1976)

Disneyjeva družinska komedija spremlja člane ameriškega nogometnega moštva iz Los Angelesa, ki že več let niso dobili niti ene tekme. Nekega dne pa tajnica njihovega vodje v časopisu po naključju prebere zanimiv članek o oslu, ki se odziva na ime Gusin, njegov neverjeten talent pa spremeni usodo nesrečne ekipe. • Film je na voljo v videoteki Pickbox. | Foto: Disneyjeva družinska komedija spremlja člane ameriškega nogometnega moštva iz Los Angelesa, ki že več let niso dobili niti ene tekme. Nekega dne pa tajnica njihovega vodje v časopisu po naključju prebere zanimiv članek o oslu, ki se odziva na ime Gusin, njegov neverjeten talent pa spremeni usodo nesrečne ekipe. • Film je na voljo v videoteki Pickbox.

Zgodba o prvaku (The Blind Side, 2009)

Odlična Sandra Bullock, ki je za vlogo prejela oskarja, v neverjetni, ganljivi in navdihujoči resnični zgodbi o revnem mladeniču, ki se s pomočjo skrbne in nesebične ženske povzpne med zvezde ameriškega nogometa. Ta mu ponudi dom, skrbno družino in priložnost, da sledi svojim sanjam. • V torek, 19. 6., ob 20. uri na Kino.* | Foto: Odlična Sandra Bullock, ki je za vlogo prejela oskarja, v neverjetni, ganljivi in navdihujoči resnični zgodbi o revnem mladeniču, ki se s pomočjo skrbne in nesebične ženske povzpne med zvezde ameriškega nogometa. Ta mu ponudi dom, skrbno družino in priložnost, da sledi svojim sanjam. • V torek, 19. 6., ob 20. uri na Kino.*

Destinacija Rusija 2018
Trendi Destinacija Rusija 2018 #foto #video

Na koncu vas vabimo še k ogledu napovednika dokumentarne serije Destinacija Rusija 2018.

Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet TV │Planet HD 3│13 DA
Planet 2 │Planet 2 HD 22│24 DA
Planet PLUS │ Planet PLUS HD 21│23 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 6 in 201 │ 204 │ 206 DA
Videoteka VOYO 239  
Kino 219 DA
FOX Movies 216 DA
TV SLO 1 │ TV SLO 2 1 │ 2 DA
Videoteka Pickbox 242  
Klasik TV 231 NE
National Geographic 101 │ 102 (HD) DA
Kanal A 8 │ 5 (HD) DA
HRT 2** 706 DA

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.

**Program nima slovenskih podnapisov.

Ne spreglejte