SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Neprijetno nadaljevanje: Čas se izteka (An Inconvenient Sequel: Truth to Power)

0

termometer

 | Foto:

Nadaljevanje odmevnega, z dvema oskarjema nagrajenega dokumentarca Neprijetna resnica, v katerem nekdanji podpredsednik ZDA Al Gore nadaljuje poslanstvo boja proti podnebnim spremembam.

ZDA/2017/93 min.
Režija: Bonni Cohen, Jon Shenk
Nastopajo: Al Gore, George W. Bush, John Kerry, Donald Trump, Barack Obama, Vladimir Putin
Žanr: Dokumentarec
Ocena IMDb: 5,9/10 │ Rotten Tomatoes: 78 %

Desetletje po tem, ko je dokumentarni film Neprijetna resnica spravil podnebne spremembe v osrčje popkulture, smo dočakali nadaljevanje, ki bo pokazalo, kako blizu resnični revoluciji v energetiki smo.

Al Gore predstavi napredek v boju proti podnebnim spremembam in svoj trud, da globalne voditelje prepriča, naj vlagajo v uporabo obnovljivih virov energije.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Koga napasti zdaj? (Where to Invade Next)

"Enajst let po Neprijetni resnici gospod Gore ostaja talent za upanje in premore energijo, ki se zdi neskončno obnovljiva." Joe Morgenstern, Wall Street Journal


"Veliko pove podatek, da je na poletni filmski krajini, kjer najdemo Spider-Mana, vojsko opic v boju za naš planet in Charlize Theron v vlogi seksi supervohunke iz hladne vojne, ena od najzanimivejših osebnosti Al Gore." Ben Kenigsberg, New York Times


Neprijetno nadaljevanje: Čas se izteka | Foto:


Zanimivosti:

• Film se med drugim osredotoča na prizadevanja Ala Gora, da prepriča svetovne voditelje, da vlagajo v obnovljive vire energije, kar je leta 2015 privedlo do sklenitve pariškega podnebnega sporazuma.

Neprijetno nadaljevanje: Čas se izteka | Foto: Neprijetno nadaljevanje je bilo premierno prikazano na festivalu neodvisnega filma Sundance, kjer je občinstvo ustvarjalce dvakrat nagradilo s stoječimi ovacijami.

• Film Neprijetna resnica (2006) – tega si prav tako lahko ogledate v videoteki DKino – je prejel oskarja za najboljši celovečerni dokumentarec in najboljšo izvirno filmsko pesem (Melissa Etheridge za I Need To Wake Up).

• Al Gore nam v filmu pokaže arhivske posnetke spominskega parka Svetovnega trgovinskega centra v New Yorku, ki ga je leta 2012 poplavil hurikan Sandy.

V Neprijetni resnici so strokovnjaki za podnebne spremembe predvidevali, da se bo to zgodilo zaradi kombinacije naraščanja morske gladine in porasta neurij.


Napovednik filma Neprijetno nadaljevanje: Čas se izteka:

[video: 66658 / ]


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin