SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
  • Messenger
  • Messenger
April na Viasat Nature

Naravne zanimivosti od Walesa do Rusije in Černobila ter naprej

April 2020 na Viasat Nature | Dokumentarna serija Lov na ruskega tigra vam bo predstavila veličastno divjo mačko, ki svobodno živi v divjih gozdovih ruskega daljnega vzhoda. | Foto: Off the Fence
Dokumentarna serija Lov na ruskega tigra vam bo predstavila veličastno divjo mačko, ki svobodno živi v divjih gozdovih ruskega daljnega vzhoda. Foto: Off the Fence
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Televizijski program Viasat Nature vam prinaša najboljše oddaje o divjini ter navdihujočih osebnih stikih med ljudmi in živalmi. Preverite, katere zanimive vsebine si boste na njem lahko ogledali aprila.

April 2020 na Viasat Explore Trendi Orjaški krap v Sloveniji
Wales: dežela divjine – 1. del (America's Wild Seasons)

Premierno od sobote, 4. aprila, ob 14. uri. │ Foto: Magnify Media

 | Foto: Premierno od sobote, 4. aprila, ob 14. uri. │ Foto: Magnify Media

Wales je mozaik habitatov, ki ga krasijo: najdaljša reka v Združenem kraljestvu, 2.700 kilometrov obale in petnajst gora, višjih od 900 metrov. Od divjih močvirij do bujnih kmetijskih zemljišč in obal, polnih pečin, do starodavnih gozdov – noben predel Združenega kraljestva nima tako raznolikih divjih zaščitenih habitatov.

Ena petina Walesa - od razgibanih gora Snowdonije do osupljive obale Pembrokeshire - je razglašena za nacionalni park, in v Walesu živi neverjetnih 50 tisoč različnih živalskih vrst. Za številne živali, kot so rjavi škarnik, velika pliskavka in evropski dihur, je ta država njihovo pomembno zatočišče.

Vsaka epizoda prikazuje trenutke, značilne za določen letni čas – rojstvo in regeneracija v pomladnih mesecih, odraščanje in ustvarjanje novega življenja čez poletje, priprave na spremembe v jesenskih dneh in preživljanje zime.


Lov na ruskega tigra (Hunt For The Russian Tiger)

V soboto, 11. aprila, ob 19. uri. │ Št. epizod: 1 x 60 min. │ Foto: Off the Fence

 | Foto: V soboto, 11. aprila, ob 19. uri. │ Št. epizod: 1 x 60 min. │ Foto: Off the Fence

Britanski ekolog in raziskovalec divjine Chris Morgan je uspel izslediti številne velike plenilce v nekaterih najbolj divjih in odročnih predelih sveta. Toda zdaj je pred svojim največjim izzivom – najti in posneti mora sibirskega tigra, ki svobodno živi v divjih gozdovih ruskega daljnega vzhoda.

Dolgo je bilo splošno sprejeto dejstvo, da te, največje mačke na svetu, ni mogoče posneti v njenem naravnem okolju, dokler ni korejski kamerman Sooyong Park svetu predstavil izjemne posnetke, ki jih je pridobil potem, ko je več let preživel v tamkajšnjem gozdu.

Da bi "ujel" te izjemne posnetke, je Sooyong več let sledil tigrom na njihovem velikanskem ozemlju. V oddaji Sooyong Park razkrije Chrisu, kako jih je izsledil, kar samo še dodatno potrjuje veličino njegovega dosežka.


Superveterinar – 2. del

Premierno vsako popoldne med tednom od ponedeljka, 20. aprila, ob 16.25. │ Foto: Banijay Rights

 | Foto: Premierno vsako popoldne med tednom od ponedeljka, 20. aprila, ob 16.25. │ Foto: Banijay Rights

Spremljajte strastnega nevrokirurga Noela Fitzpatricka in ekipo več kot 200 veterinarjev, medicinskih tehnikov in fizioterapevtov, ki skozi izredno zapletene veterinarske izzive dvigujejo tehnike življenjsko pomembnega zdravljenja na povsem novo raven.

Serija prikazuje surova čustva, dramo in veselje v kliniki Fitzpatrick Referrals. Noelova ekipa vedno najde izjemne in inovativne rešitve, ki bi živalim rešile življenje in telo, ter prinaša upanje in mir mnogim družinam, ki jim je bilo rečeno, da njihovega ljubljenčka ni moč rešiti.


Divje reči z Dominicom Monaghanom (Wild Things with Dominic Monaghan)

Premierno od torka, 7. aprila, ob 19. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 8 x 60 min. │ Foto: ITV Global

 | Foto: Premierno od torka, 7. aprila, ob 19. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 8 x 60 min. │ Foto: ITV Global

V tej izvirni seriji o potovanjih se igralec Dominic Monaghan poda na lov na najbolj nevarne, spektakularne in izmuzljive divje živali in žuželke na planetu.

Dominic raziskuje najbolj odmaknjene kotičke planeta – Bolivijo, Madagaskar, Šrilanko, Mozambik in Filipine, če naštejemo le nekatere – in išče največje, najbolj nenavadne in neukrotljive živali na svetu.

Na svoji poti se sreča z barvitimi krajevnimi prebivalci, ekscentričnimi strokovnjaki in celo vrsto bitij, ki bivajo na nenavadnih in čudovitih divjih krajih našega planeta.

Naj bo na lovu za milijonsko četo vojaških mravelj v pragozdovih Ekvadorja, za petami orjaški strupeni stonogi v jamah Venezuele, ali pa soočen iz oči v oči s smrtonosnim škorpijonom v izsušenih puščavah Namibije, ta serija nas nenehno opominja, da je potovanje do teh odročnih krajev tista prava avantura.


Ponovno zavzetje Černobila (Chernobyl Reclaimed)

V nedeljo, 12. aprila, ob 14.15. │ Št. epizod: 1 x 60 min. │ Foto: Off the Fence

 | Foto: V nedeljo, 12. aprila, ob 14.15. │ Št. epizod: 1 x 60 min. │ Foto: Off the Fence

Kjer se ljudje odselijo, se divje živali vselijo. Kaj bi se zgodilo, če bi bil svet naenkrat brez ljudi, saj bi ti izginili z obličja Zemlje? Kako bi se odzvala narava in kako hitro?

Zapuščen kraj na obrobju Evrope razkriva presenetljiv odgovor na to vprašanje. Zapuščena vas se lahko v zelo kratkem času spremeni v zavetišče za rastline, ptice in živali. Sramežljive in redke vrste – med njimi tudi tiste, ki so domnevno na robu izumrtja – tu živijo v dobrem zdravstvenem stanju.

To je današnja slika Černobila. Po največji jedrski katastrofi v zgodovini so to mesto danes zavzele izjemne divje živali in potomci hišnih ljubljenčkov, ki so bili zapuščeni, ko so ljudje zapustili mesto.

April na Epic Drami Trendi Širitev organiziranega kriminala in prostitucije v Sevilli

Program Viasat Nature je na televiziji Telekoma Slovenije na programskem mestu 129.*

Program je vključen v programske opcije MINI, STANDARD in MEGA HD ter omogoča funkcijo sedemdnevnega ogleda nazaj.

Če želite izvedeti podrobnosti o posameznih vsebinah in preveriti natančen čas njihovega predvajanja, obiščite najzanesljivejši TV-spored programa Viasat Nature.

*Velja za komunikator BOX.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin