Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 4. 2020,
20.45

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije Alexander McQueen dokumentarec modni oblikovalec advertorial

Nedelja, 19. 4. 2020, 20.45

2 meseca, 1 teden

Že v videoteki DKino!

McQueen

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
McQueen | Blitz Film & Video Distribution

Blitz Film & Video Distribution

Za dve bafti nominiran dokumentarec o življenju in karieri slovitega britanskega modnega oblikovalca Alexandra McQueena – od njegovih krojaških začetkov in lansiranja lastne istoimenske kolekcije do njegove prezgodnje smrti.

ZDA │ 2018 │ 106 min. │ Biografski dokumentarec

R: Ian Bonhôte│ N: Alexander McQueen, Kate Moss, Joseph Bennett, Tom Ford

IMDb: 7,8/10 │ Rotten Tomatoes: 99 % │ Metacritic: 84

Hvaljen celovečerni dokumentarec Ian Bonhôte predstavlja pristen poklon Alexandru McQueenu in naslika vznemirljiv portret tega slovitega modnega vizionarja.

Beg ljubimcev
Trendi Merritt Wever in Domhnall Gleeson sta ljubimca na begu

Skozi arhivsko gradivo, ekskluzivne intervjuje z njegovimi najbližjimi in posnetke spektakularnih modnih revij odkrivamo neprimerljiv ustvarjalni talent in edinstveno umetniško vizijo briljantnega oblikovalca.

Fotogalerija
1 / 14

"McQueen je strašljiva zgodba o ekstravagantnem talentu in neizogibni zasebni žalosti, narejena z izvrstnim rokodelstvom, vrednim svojega subjekta. … Ta odlični dokumentarec prinaša spektakularno, čustveno težko izkušnjo, ki naslika popolnoma dimenzionalen portret kompleksnega umetnika." David Rooney, The Hollywood Reporter

HBO: Gospa Amerika
Trendi Oskarjevka Cate Blanchett kot konservativna "gospa Amerika"

"Razlika med McQueenom in standardnim dokumentarcem o mučenem geniju je v vrsti umetnika, kakršen je McQueen bil – za (včasih požigajočimi, včasih infantilnimi) provokacijami v njegovih dizajnih je bila jasna človečnost, njegova oblačila so bila nefiltrirani izrazi njegovih čustev in idej." Kyle Turner, The Village Voice

Napovednik filma McQueen:

Zanimivosti:

  • Film, ki ga je Peter Ettedgui režiral skupaj s scenaristom Petrom Ettedguiem, je bil nominiran za bafto za najboljši britanski film in najboljši dokumentarec.
  • McQueen | Foto: Alexander McQueen je bil med letoma 1996 in 2001 glavni modni oblikovalec pri blagovni znamki Givenchy, leta 1992 pa je ustanovil tudi lastno blagovno znamko.

    Za svoje modne dosežke si je prislužil štiri nagrade britanskega oblikovalca leta (1996, 1997, 2001 in 2003) ter nagrado CFDA za mednarodnega modnega oblikovalca leta 2003.
  • McQueen | Foto: Alexander McQuen je oblikoval oblačila za znane, kot so Kate Moss, Sarah Jessica Parker, Victoria Beckham, Rihanna, Lady Gaga, Katie Holmes, Cate Blanchett, Nicole Kidman, Gwyneth Paltrow, Cameron Diaz, Kate Bosworth, Aimee Mullins, Patsy Kensit, Kate Middleton, Mihail Gorbačov in valižanski princ Charles.
  • McQueen je umrl 11. februarja 2010 pri štiridesetih, življenje pa si je vzel na dan, ko naj bi pokopali njegovo za rakom umrlo mater.
TV-priporočila: Filmi o vesolju
Trendi Filmi, ki vas bodo popeljali med zvezde

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Cukrček (Honey Boy)
Trendi Cukrček (Honey Boy)
1917
Trendi 1917
Parazit
Trendi Parazit (Gisaengchung/Parasite)
Ne spreglejte