Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 4. 2020,
14.23

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije vojni film Sam Mendes Benedict Cumberbatch advertorial

Četrtek, 9. 4. 2020, 14.23

2 meseca, 1 teden

Že v videoteki DKino!

1917

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
1917 | Blitz Film & Video Distribution

Blitz Film & Video Distribution

S tremi oskarji in zlatim globusom za najboljšo dramo nagrajen spektakel Sama Mendesa (Lepota po ameriško, Skyfall) o britanskih vojakih, ki morata med prvo svetovno vojno prečkati sovražnikovo ozemlje in soborcem prenesti sporočilo o lažnem umiku nemške vojske, če želita preprečiti masaker.

ZDA, Velika Britanija │ 2019 │ 113 min. │ Vojna drama

R: Sam Mendes │ I: Andrew Scott, Benedict Cumberbatch, Mark Strong, Colin Firth

IMDb: 8,4/10 (top 250 #75) │ Rotten Tomatoes: 89 % │ Uporabniki Googla: 91 %

Zahodna fronta aprila 1917. Na vrhuncu prve svetovne vojne se dva britanska vojaka, Schofield in Blake, podata na nemogočo misijo.

Westworld III.
Trendi Evolucija greha v tretji sezoni Westworlda

V tekmi s časom morata prečkati sovražnikovo ozemlje in prenesti sporočilo, ki bi lahko preprečilo smrt na stotine vojakov, med temi pa je tudi Blakov brat.

Fotogalerija
1 / 10

"Splošen učinek filma 1917 je preprosto osupljiv, grozljiv, šokanten. Film ponuja prepričljivo različico tega, kako sta se med dnevom v vojni počutila dva vojaka." Paul Byrnes, Sydney Morning Herald


Oskarji: najboljša fotografija, najboljši posebni učinki in najboljše mešanje zvoka

Nominacije za oskarja: najboljši film leta, najboljša režija, najboljši izviren scenarij, najboljša maska in pričeska, najboljša scenografija, najboljša izvirna glasbena podlaga, najboljša montaža zvoka


"Film Sama Mendesa 1917 je neverjetno drzen – tako razburljiv kot film o roparskem podvigu ter vznemirljiv kot znanstvenofantastična nočna mora." Peter Bradshaw, Guardian

Trendi Korejska senzacija na Oskarjih #video

Napovednik filma 1917:

Zanimivosti:

  • 1917 je ob treh oskarjih prejel še dva zlata globusa (za najboljšo dramo leta in najboljšega režiserja) in kar sedem baft, med njimi tudi nagradi za najboljši film leta in najboljšega režiserja.
  • 1917 | Foto: Čeprav je videti, da je film posnet v enem samem neprekinjenem posnetku, sta režiser Sam Mendes in montažer Lee Smith pojasnila, da je v resnici sestavljen iz več ducatov "nevidnih" kadrov.
    Te so prekrili s prehodi skozi črno, premiki kamere za predmeti in drugimi podobnimi tehnikami. Najkrajši neprekinjen posnetek je tako trajal 39 sekund, najdaljši pa osem minut in pol.
  • Scenarij, ki ga je režiser napisal v sodelovanju s Krysty Wilson-Cairns, so navdihnile zgodbe in izkušnje njegovega dedka Alfreda H. Mendesa (1897–1991).
    1917 | Foto: Ta se je med prvo svetovno vojno boril v Belgiji, film pa je posvečen njemu v spomin.
  • To je prvi Mendesov projekt, pod katerim je ta uradno naveden kot scenarist.
  • Pred začetkom snemanja filma so igralci kar šest mesecev vadili prizore, za produkcijo pa so ustvarjalci izkopali približno poldrugi kilometer jarkov.
  • To je prvi vojni film po skoraj 50 letih, ki je bil nominiran za oskarja za najboljše posebne učinke.
    1917 | Foto: Nazadnje je to uspelo filmoma Patton (1970) in Tora! Tora! Tora! (1970), zadnji pa je kipec, tako kot 1917, tudi prejel.
  • Direktor fotografije Roger Deakins je za svoje delo pri tem filmu prejel kar 40 nagrad, med njimi tudi svojega drugega zaporednega oskarja. Po 13 neuspešnih nominacijah je na Oskarjih prvič slavil s filmom Iztrebljevalec 2049 (2017).
  • Benedict Cumberbatch, Mark Strong in Colin Firth so bili soigralci že v vohunskem trilerju Kotlar, krojač, vojak, vohun (2011).
April na Epic Drami
Trendi Širitev organiziranega kriminala in prostitucije v Sevilli

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Parazit
Trendi Parazit (Gisaengchung/Parasite)
Joker
Trendi Joker
Victoria
Trendi Victoria
Ne spreglejte