Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 9. 2021,
11.48

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

triler biografski film Gael García Bernal Edgar Ramírez Penelope Cruz Olivier Assayas TV Telekoma Slovenije

Sreda, 8. 9. 2021, 11.48

2 leti, 7 mesecev

V videoteki DKino!

Kubanskih pet (Wasp Network)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Kubanskih pet | FIVIA – Vojnik

FIVIA – Vojnik

Zvezdniška igralska zasedba v resnični zgodbi o petih kubanskih političnih zapornikih, ki so jih ZDA konec 90. let prejšnjega stoletja zaprle zaradi vohunjenja in umorov. Triler francoskega ustvarjalca Oliviera Assayasa (Oblaki nad Sils Mario, Dvojna življenja) se je na beneškem filmskem festivalu potegoval za prestižnega zlatega leva.

Francija, Brazilija, Španija, Belgija │ 2019 │ 122 min. │ Biografski dramatičen triler

R: Olivier Assayas I: Penélope Cruz, Edgar Ramírez, Gael García Bernal, Ana de Armas

IMDb: 5,9/10 │ Rotten Tomatoes: 39 % │ Uporabniki Googla: 65 %

Začetek devetdesetih let prejšnjega stoletja. Kubanski pilot Rene Gonzalez ugrabi letalo in pobegne v Miami, za seboj pa pusti svojo ljubljeno ženo in hčerko.

Njegovemu zgledu sledijo še drugi kubanski prestopniki. Ti v Miamiju ustanovijo vohunsko mrežo. Njihova misija – infiltrirati se morajo v organizacije, ki se bojujejo proti Fidelu Castru in so odgovorne za teroristične napade na otoku ...

Fotogalerija
1 / 16

"Režiser Olivier Assayas predstavlja politični triler, ki je bogat s podrobnostmi, primarno pa se ukvarja s ceno človeških življenj." Clarisse Loughrey, Independent


"Film premeteno združi neumno politično spletko s posrednim, a dobrodošlim kančkom klasične hollywoodske romantike." David Jenkins, Little White Lies


"Provokativen prikaz, kako nenavadno lahko postane življenje, ko se politično in osebno prepletata kot korenine orjaške sekvoje." Glenn Kenny, New York Times


Napovednik filma Kubanskih pet:

Zanimivosti:

  • Režiser in scenarist filma Olivier Assayas je scenarij priredil po knjigi The Last Soldiers of the Cold War: The Story of the Cuban Five (Zadnji vojaki hladne vojne – zgodba o kubanski peterici) brazilskega pisatelja in novinarja Fernanda Moraisa.
  • Kubanskih pet | Foto: Oskarjevka Penélope Cruz in Edgar Ramírez v filmu igrata par, medtem ko sta v drugi sezoni TV-serije Ameriška zločinska zgodba, podnaslovljeni Umor Giannija Versaceja, igrala sestro in brata.

    Ramírez je v njej upodobil naslovni lik, leta 1997 umorjenega italijanskega modnega oblikovalca Giannija Versaceja, Cruzova pa njegovo sestro in dedinjo bratovega modnega imperija Donatello Versace.
  • Kubanskih pet | Foto: To je prvi od dveh skupnih projektov kubansko-španske igralke Ane de Armas in brazilskega igralca Wagnerja Moure. Pozneje sta igrala par v biografski romantični drami Sergio (2020).
  • Wagner Moura je v prvih dveh sezonah TV-serije Narcos igral razvpitega kolumbijskega vodjo mafijskega kartela Pabla Escobarja, v tem filmu pa njegov lik omeni Escobarja.
  • Venezuelski igralec Edgar Ramírez in Ana de Armas sta skupaj igrala že v športni biografski drami Roke kot kamen (2016).

    Kubanskih pet | Foto: V njej je Ramírez upodobil legendarnega panamskega boksarja Roberta Durana, Ana de Armas pa je igrala njegovo ženo Felicidad.
  • V filmu bi moral igrati tudi zvezdnik TV-serije The Mandalorian Pedro Pascal, vendar je čilsko-ameriški igralec zaradi nerazkritih razlogov od projekta odstopil, njegovo vlogo pa je nazadnje odigral Argentinec Leonardo Sbaraglia.
  • Kubanskih pet | Foto: Film so premierno prikazali v tekmovalnem programu 76. beneškega filmskega festivala – tistega leta je zlatega leva prejel Joker (2019) Todda Phillipsa –, pozneje pa so ga predvajali še na drugih uglednih mednarodnih filmskih festivalih, kot so tisti v Torontu, San Sebastiánu, New Yorku, Londonu in Mumbaju.
TV-priporočila: filmi o šolah
Trendi Ti filmi vam bodo pokazali, da šola ni šala
Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5

V videoteki DKino si oglejte tudi:

Tisti, ki mi želijo smrt
Trendi Tisti, ki mi želijo smrt (Those Who Wish Me Dead)
Kriza
Trendi Kriza (Crisis)
Malenkosti
Trendi Malenkosti (The Little Things)
Ne spreglejte