Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 9. 2012,
15.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

top 10

Nedelja, 16. 9. 2012, 15.09

8 let

Top 10 parodij pesmi z vrhov lestvic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ne glede na to, kako zelo nam je bila pesem všeč, nam je ob stotem poslušanju v slabem tednu verjetno že začela iti na živce. Nekaterim celo tako zelo, da so nanje posneli parodije.

Letos lahko za eno največjih spletnih senzacij imenujemo pesem korejca Psyja Gangnam Style, ki je parodija že sama po sebi, saj kritizira južnokorejsko razredno družbo. Na YouTubu pa se najde tudi kopica bolj ali manj amaterskih posnetkov, na katerih hudomušneži svetovne hite spreminjajo v parodije, ki pa s pomočjo spleta hitro postanejo prav tako znane kot izvirniki.

Gotye – Somebody I Used To Know

Veliki hit Avstralca belgijskega porekla smo lahko z malo (ne)sreče na radijskih valovih ujeli prav vsak dan, kot gobe po dežju pa so nastale tudi parodije nanj. Izvrstna priredba pesmi pred izdajo medijsko nepoznanih Walk Off the Earth je postala prava internetna senzacija, velik odziv pa je dobila tudi priredba z naslovom Obama That I Used To Know.

Rihanna – Umbrella

Parodije so priljubljene tudi južneje od nas. Srbi so se pozabavali z Rihanninim hitom Umrella, ki je dobil novo ime – Supa je bila vrela –, in seveda tudi s celotnim besedilom. Na žalost pa se niso lotili še videoprodukcije.

Madonna – Like a Prayer

Besedilo prav tako srbske parodije pravzaprav sledi izvornemu Madonninemu videospotu in opisuje dogajanje v njem. Kraljica popa tako dobi povsem novo podobo.

Adele – Rolling In the Deep

Hit, ki je britansko pop divo potegnil v svet opevanih vokalistk, je zasedal (in jih še vedno) vrhove glasbenih lestvic kot za stavo, doživel pa je tudi nešteto priredb. Ena izmed najbolj smešnih in prikupnih je v bolj kosmati obliki, kot bi pričakovali. Gre za pasji lajež, v katerem naj bi prepoznali znano melodijo, opremljen pa je celo z videospotom, zelo podobnim Adelinemu, le da je v glavni vlogi, no, pes.

Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe

Še ena izmed neštetokrat slišanih pesmi, ki je prav tako doživela neverjetno veliko priredb. Spodnja je pravzaprav sestavljena s pomočjo klepetalnice Chatroulette, kjer se uporabniki spoznavajo prek spletne kamere, posnetek pa je prejel že več kot 28 milijonov ogledov.

Shakira – Whenever, Wherever

Hit, s katerim je zaslovela plavolasa Kolumbijka Shakira, je bil eden prvih, ki so dobili svojo parodijo. Zabaven posnetek, ki se obregne ob pevkin videz, plesne gibe in besedilo pesmi, še danes privabi nasmeh na obraz.

James Blunt – You're Beautiful

Še ena starih dobrih srce parajočih pesmi srce parajočega glasbenika Jamesa Blunta, je bila popoln izziv za Kevina Saga, da iz nje naredi bolj zabavno različico.

Willow Smith – Whip My Hair

Slavni voditelj Jimmy Fallon v svoji oddaji velikokrat upodobi Neila Younga, največ navdušenja pa požanje, kadar se mu pridruži še Bruce Springsteen. Ta šaljivi dvojec se je odločil prirediti hit hčere Willa Smitha in dokazal, da je lahko vsaka pesem dobra v pravih rokah.

Justin Bieber – Baby

Justin Bieber je požel številna priznanja in je pri svojih rosnih 18 letih dosegel več, kot bo katerikoli glasbeni talent v vsem življenju. Kljub temu so se našli tudi zlobni jeziki, ki se norčujejo iz njegove mladosti, komaj mutiranega glasu in otroškega obraza.

Ne spreglejte