Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 12. 2014,
20.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

top 10 poroka

Nedelja, 7. 12. 2014, 20.51

8 let

Top 10 nesramno dragih zvezdniških porok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Poleg tega, da jih pogosto imenujemo najsrečnejši dan v življenju, so številne poroke tudi eden finančno najbolj obremenilnih dni. Poglejmo deset parov, ki so za svoj dan porabili celo premoženje.

Princ William in Kate Middleton – 27 milijonov evrov

Ena najodmevnejših porok zadnjega desetletja je zagotovo kraljeva poroka princa Williama in Kate Middleton. Po nekaterih ocenah naj bi kraljeva družina na dan poroke samo za varnost odštela 26 milijonov evrov. 650 tisoč evrov so porabili za rože, 122 tisoč evrov za hrano in 48 tisoč evrov za penino. Poročni prstan cambriške vojvodinje naj bi bil vreden skoraj devet tisoč evrov.

Petra Ecclestone in James Stunt – 16 milijonov evrov

Bogata dedinja in potomka očeta formule 1 se je s svojim izbrancem poročila v italijanskem mestecu, ki so ga na njun poročni dan kar zaprli za javnost. Poročila sta se na gradu, najem katerega je stal 417 tisoč evrov. Petrina poročna obleka s podpisom Vere Wang je stala dober milijon evrov, za dva milijona honorarja pa so goste zabavali Black Eyed Peas in David Guetta. Seveda ni šlo brez ognjemeta, za katerega so odšteli 134 tisoč evrov.

Kim Kardashian in Kris Humphries – osem milijonov evrov

Njun 72 dni trajajoči zakon ni bil najbolj uspešen, a jima je prinesel več denarja, kot sta ga zapravila. Kim Kardashian in Kris Humphries sta samo za vabila za 500 zvezdniških gostov zapravila dobrih osem tisočakov, potregla pa sta jim s torto, ki je stala skoraj pet tisoč evrov. 1,6 milijona evrov so odšteli za rože, Kimina obleka Vere Wang pa je stala dva milijona evrov. Kim je s svojo poroko, ki so jo posneli tudi v njenem resničnostnem šovu, celo zaslužila, in to neverjetnih 14,6 milijona dolarjev.

Wayne Rooney in Coleen McLoughlin – šest milijonov evrov

Wayne in Coleen sta se poročila v Italiji, kamor sta za štiri dni povabila tudi družino in prijatelje. Že to ju je stalo 1,2 milijona evrov. Gostje so se zabavali na skoraj sto milijonov evrov vredni jahti. Coleen je nosila obleko za 244 tisoč evrov, medtem ko so izleti v New York na pomerjanje obleke skupaj stali 114 tisoč evrov. Na obredu je igral nevestin najljubši bend Westlife, in sicer za 537 tisočakov honorarja.

Justin Timberlake in Jessica Biel – 5,3 milijona evrov

Tudi ta zvezdniški parček se je poročil v Italiji, poroka pa je bila dolgo zavita v tančico skrivnosti. Justin Timberlake in Jessica Biel cenita svojo zasebnost, zato sta najela ves hotel, zaprla pa sta tudi vse okoliške stavbe, s katerih bi radovedneži in paparaci lahko ujeli kakšno podrobnost dogajanja.

Chelsea Clinton in Mark Mezvisky – 3,9 milijona evrov

Poroka je bila na prostem, veliko stroškov so tako Clintonovi imeli s postavitvijo šotorov (500 tisoč za klimatsko napravo v njih) in varovanjem. Za hrano so porabili 610 tisočakov, devet za brezglutensko torto in 400 tisoč za rože.

Liza Minnelli in David Gest – 3,4 milijona evrov

Poroka, na kateri se je trlo znanih obrazov. Priči sta bila Michael Jackson in Elizabeth Taylor, par pa je na novo pot pospremilo več kot tisoč svatov. Na poroki so peli Tony Bennet, Stevie Wonder in Natalie Cole, igral pa je 60-članski orkester. Liza Minnelli in David Gest sta se razšla leto zatem.

Tom Cruise in Katie Holmes – 2,4 milijona evrov

Par, ki je po petih letih zakona ločen, je najel italijanski grad iz 15. stoletja, med povabljenci pa so bili številni slavni, med njimi Will in Jada Smith, David in Victoria Beckham ter Jennifer Lopez. Katie je nosila Armanijevo obleko, samo za vino pa so odšteli 146 tisočakov.

Christina Aguilera in Jordan Bratman – 1,9 milijona evrov

Par je za obred najel zaseben vinograd in 14-članski orkester. Plavolaska je nosila glamurozno poročno obleko in čeveljce Christiana Louboutina. Razšla sta se pet let zatem.

Madonna in Guy Ritchie – 1,2 milijona evrov

Večji del proračuna so porabili za Madonnino poročno obleko s podpisom Stelle McCartney, ki je stala 65 tisoč evrov. Par je najel škotski grad, kjer je pesem Ave Maria zapel Sting, razšel pa se je osem let pozneje.

Ne spreglejte