SiolNET. Trendi Svet znanih
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Znani Slovenci od pivske igrice v dobrodelnost (video)

2

termometer

Socialna omrežja so preplavili posnetki "eksanja" priljubljene hmeljne pijače, akcija pa je svoj vrhunec dosegla v nekoliko drugačni, lepši luči. V njej sodelujeta celo Borut Pahor in Alenka Bratušek!

Aktivni uporabniki socialnih omrežjih so v zadnjih dneh zagotovo opazili poplavo viralnih posnetkov, na katerih udeleženci "pijanske" igrice na dušek spijejo pol litra piva, nato pa k posnemanju pozovejo oziroma za nalogo nominirajo še prijatelje.

Kaj pa je pol litra piva na dušek za Slovence?

Igra izvira iz Avstralije, s pomočjo spleta pa se je hitro razširila po vsem svetu, tudi po Sloveniji. Tako smo bili tudi pri nas priča številnim kratkim posnetkom, na katerih (ne)znanci vase zlijejo pol litra hmeljne pijače in nalogo predajo naprej – če "nominiranec" naloge ne opravi v 24 urah, mora prijatelju, ki mu je predal nalogo, kupiti cel zaboj piva. Igra je tako pri nas kot drugod po svetu naletela na mešane odzive – nekatere zabava, drugi se nad njo zgražajo, tretji pa so jo zaigrali po svojih pravilih.

Kako? Z dobrodelnostjo! Igra je tako dobila številne inovativne različice, na primer zbiranje sredstev za prostovoljne gasilce, zapuščene živali in druge pomoči potrebne, največ odziva pa je bila deležna priredba akcije podariMalico. Gre za dobrodelni projekt, ki je namenjen učencem in dijakom, ki živijo v težkih materialnih razmerah. Igra deluje podobno kot pijanska različica, le da posameznik tri prijatelje pozove k doniranju sredstev, ne k pitju alkohola.

Od predsednika do olimpijcev Dobrodelna različica igre je dosegla nove razsežnosti, saj so se ji pridružili tudi številni znani Slovenci. V njej sodelujeta celo predsednik republike Borut Pahor in premierka Alenka Bratušek, igro pa so toplo pozdravili tudi številni glasbeniki, od Zlatka, Nine Pušlar, DJ Umeka, Alye do modne oblikovalke Nine Šušnjara, smučarja Roka Perka in številnih drugih. Omenjeni so k sodelovanju povabili še več znanih Slovencev, na nominacijo pa se še niso odzvali Tina Maze, Anže Kopitar in Vlado Kreslin. Bratuškova je k doniranju povabila še Ljudmilo Novak, Pahor pa je pozval tri nosilce olimpijskih medalj Petra Prevca, Vesno Fabjan in Tejo Gregorin.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin