SiolNET. Trendi Svet znanih
1,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Znani italijanski režiser razkril, da se je rodil kot ženska

1,09

termometer

Emanuele Crialese | "Na določeni točki sem se moral odločiti, ali želim živeti ali umreti. Za takšno stvar se ne odločiš. Takšen se rodiš," je o svojem prehodu povedal Crialese. | Foto: Reuters
"Na določeni točki sem se moral odločiti, ali želim živeti ali umreti. Za takšno stvar se ne odločiš. Takšen se rodiš," je o svojem prehodu povedal Crialese. Foto: Reuters

Znani italijanski režiser Emanuele Crialese je v nedeljo, ko je na beneškem filmskem festivalu predstavil avtobiografski film L'immensità, prvič javno razkril, da se je rodil kot ženska, poroča Reuters.

Film L'immensità, v katerem v glavni vlogi zaigra 48-letna španska igralka Penelope Cruz, se osredotoča na italijansko družino, ki v 70. letih prejšnjega stoletja odrašča v Rimu. V filmu se najstarejša hči identificira kot deček, kar prilije olje na ogenj v že tako napetih odnosih med njeno materjo, ki jo igra Cruzova, ter njenim žaljivim in nezvestim očetom.

Filmski festival Benetke 2022 Trendi Razgaljeni in sproščeni zvezdniki zavzeli Benetke #foto

Podrobnosti o prehodu ni razkril

57-letni Crialese je dejal, da sta film navdihnila njegovo otroštvo in lastna zgodba. Pojasnil je, da se je biološko rodil kot ženska, a da to ne pomeni, da v sebi nima velikega dela ženskega značaja. "To je verjetno najboljši del mene," je dejal, ko je prvič javno spregovoril o svojem prehodu. 

"Na določeni točki sem se moral odločiti, ali želim živeti ali umreti. Za takšno stvar se ne odločiš. Takšen se rodiš," je dodal. Podrobnosti o svojem prehodu ni razkril, je pa dejal, da se je, kot je prikazal v filmu, za vso pomoč in podporo zanašal na svojo mamo.

Pravi, da se je za vso pomoč in podporo zanašal na svojo mamo. | Foto: Reuters Pravi, da se je za vso pomoč in podporo zanašal na svojo mamo. Foto: Reuters

Kylian Mbappe Trendi Kylian Mbappe v zvezi z žensko, ki je bila nekoč moški #foto

Zadnji od filmov, v katerih je zaigrala v vlogi mame

Cruzova, ki je na lanskem festivalu v Benetkah prejela nagrado za najboljšo igralko, je dejala, da se je njen lik v tem filmu znašel v položaju, iz katerega ni bilo izhoda.

"Na svetu je veliko žensk, ujetih v lastnih domovih, ki se pred svojimi otroki poskušajo pretvarjati, da nič ni tako slabo, kot je videti. Poznam grozne, grozne zgodbe," je povedala novinarjem. 

L’immensità je sicer zadnji film, v katerih Cruzova upodablja mamo, vlogo, ki jo je, kot je povedala, privlačila že od mladosti v rodni Španiji. "Imela sem zelo močan materinski čut. Bila sem petletna deklica, ki je vsem v parku govorila, da je njen načrt čim prej postati mama," je dodala.

Lexus Julianne Moore Trendi Lexus se pridružuje zvezdam 79. mednarodnega beneškega filmskega festivala

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin