Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 9. 2021,
10.50

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

4

Natisni članek

prvi šolski dan Hajdi Korošec Jazbinšek Rebeka Dremelj

Sreda, 1. 9. 2021, 10.50

2 leti, 7 mesecev

Znane Slovenke z otroki v šolo: "Izpolnjevali bomo pogoj PCT, Poljub-Cartanje-Tolažbo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

4

Prvi šolski dan je za številne slovenske starše šoloobveznih otrok poseben dan in nič drugače ni z znanimi imeni iz sveta zabave. Nekateri so pot v šolo pridno dokumentirali na družbenih omrežjih.

Priljubljena pevka in podjetnica Rebeka Dremelj je bila ena prvih, ki se je letos oglasila s fotografijo svojih deklic Šajane in Sije na prvi šolski dan. Na družbenih omrežjih je delila fotografijo, kako ju spremlja v šolo, pri tem pa zapisala:

"Dragi otroci! Naj vam leto prinese polno pozitivnih spominov, veliko znanja in veliko lepih in pristnih odnosov," ter ob tem dodala, da bo tudi ona upoštevala pogoj PCT, a s prirejenimi kraticami, ki zadnje tedne krožijo med starši šoloobveznih otrok: "Mi starši pa obljubljamo, da bomo vestno izpolnjevali PCT-pogoj, Poljub-Cartanje-Tolažbo! Srečno in naj traja do 24. junija!"

Oglasila se je tudi priljubljena pevka Saša Lendero, ki je ob fotografiji svoje hčerke Arie, ki gre že v sedmi razred, zapisala: "Prvi september ... prvi dan šole ... prvič v sedmi razred. Tako mi je žal, da bodo naši otroci prikrajšani za mnogo tistega, kar je bilo nam, v njihovih letih, samoumevno - nasmehe, brezskrbnost, objeme, druženje brez omejitev, prepovedi, mask, testiranj, razdalje in strašenja." Ob tem je dodala: "Moje srce je žalostno."

Saša Lendero | Foto: Facebook Foto: Facebook

Tudi podjetnica Hajdi Korošec Jazbinšek, ki je zelo aktivna na družbenih omrežjih, je delila video odhoda svojega sina Danteja, ki vstopa v drugi razred, v šolo. Njegov mlajši brat Evan pa bo letos začel obiskovati prvi razred.

Utrinke prvega šolskega dne je ponosno delila tudi pevka in podjetnica Tinkara Fortuna, ki smo jo spoznali v šovu Popstars kot članico skupine Bepop. Tinkara je mama treh hčera, 15-letne Taje, ki odhaja v drugi letnik srednje šole, osemletne Vite, ki gre v tretji razred, in šestletne Flore, ki je postala prvošolka.

Preberite tudi:

Šola šolarji učenci
Novice Začetek šole: pustite jim svobodo, otroci imajo dovolj svojih skrbi
učilnica otroci
Novice Ministrstvo: Če se šola ne bo držala ukrepov, jo bo inšpekcija zaprla
Ne spreglejte