Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 6. 2013,
15.42

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

napovednik Slovenija Perpetuum Jazzile Siddharta Maribor Lent kolo

Petek, 28. 6. 2013, 15.42

4 leta, 11 mesecev

Zakaj bi bili doma, če se lahko zabavate

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenija v poletnih mesecih zaživi. Turistična, kulturna in zabavna ponudba pa je tako velika, da bi težko obiskali vse dogodke.

Pred nami je prvi pravi poletni konec tedna in morda tudi zato raznovrstnih prireditev ne bo manjkalo. Nekaj najzanimivejših ta konec tedna smo izbrali mi, druge pa lahko vidite in pregledate na najdi.si, kjer so na enem mestu zbrani dogodki blizu in daleč.

Tisti, ki imate radi rockerske ritme, se lahko udeležite koncerta skupine Psihmodo Pop ali koncerta Bajage na mariborskem Lentu, na Vranskem bodo zažigali Big Foot Mama, Pero Lovšin in Siddharta, na gradu Štanjel pa bodo prepevali Perpetuum Jazzile.

Danes si lahko ogledate že tradicionalni Mednarodni spust murskih ladij po Muri, v katerem sodelujejo kar štiri države. Prireditev je namenjena vsem ljubiteljem kulturne dediščine in zabave, predvsem pa tistim, ki imajo radi lepo naravo, čisto okolje in bližino vode. Spust se bo začel v avstrijskem Cmureku, končal pa s kulturnim in družabnim srečanjem v Dekanovcu.

Za ljubitelje hoje je kot nalašč pohod po Emini romarski poti. Od Planine pri Sevnici bo 12 kilometrov dolga pot vodila po križevem potu do romarske cerkve Sv. Križa, kjer je čudovit razgled na celotno Kozjansko, čez Šentvid mimo Lurške jame v Zagorju pri Lesičnem do Pilštanja. Ob 75. obletnici imenovanja Eme za svetnico bodo na Pilštanju člani Kulturnega društva Lesično Pilštanj z dramsko igro predstavili življenje kneginje Eme.

Nedeljsko dopoldne lahko preživite bodisi v prestolnici na bolšjem sejmu, ki ponuja nepregledno množico starin in že tradicionalno zaživi vsako nedeljo na bregu Ljubljanice. Lepo pa se je tudi samo sprehajati, si ogledovati, obujati spomine, srečati prijatelje ali somišljenike in z njimi poklepetati v prijetnem vzdušju prelepe stare Ljubljane, v senci pod mogočnimi kostanji.

Športni navdušenci se v nedeljo lahko udeležite rekreativnega kolesarjenja ob Dravi do Ptuja in nazaj, dolgega 60 kilometrov, štart bo na mariborskem Lentu, ali pa stečete na Katarino. Proga bo speljana po Polhograjskem hribovju, dolga bo 6,7 kilometra, premagati pa boste morali višinsko razliko 420 metrov. Tek se bo začel v nedeljo dopoldan v Medvodah, prijave pa bodo sprejemali do 7.30.

Ne spreglejte