SiolNET. Trendi Svet znanih
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za naziv osmega čuda sveta se potegujejo tudi Škocjanske jame

3

termometer

 | Foto:
Spletni turistični portal VirtualTourist.com je na svoji spletni strani objavil natečaj za naziv osmo čudo sveta (The 8th Wonder of the World).

Na seznamu 327 kulturnih in naravnih znamenitosti z vsega sveta so tudi Škocjanske jame. Glasovanje poteka vse do 30. septembra.

V kratkem opisu Škocjanskih jam piše, da se ponašajo z največjim podzemnim kanjonom v Evropi ter da so od leta 1986 vpisane na Unescov seznam svetovne dediščine. Pomembnost Škocjanskih jam v kontekstu naravnih zakladov sveta so, kot piše portal, potrdili tudi mednarodni znanstveni krogi.

Na seznamu, na katerem so potencialna "čuda" narave razvrščena po abecednem vrstnem redu, je med evropskimi kandidati mogoče zaslediti mesti Dubrovnik in London, vinorodni okoliš Dunaja, astronomsko uro v Pragi, Muzejski otok v Berlinu, švicarsko goro Matterhorn, irske klife Moher, bruseljski glavni trg in škotski grad Dunnottar.

Med nenavadnimi znamenitostmi velja omeniti zid iz žvečilk v kalifornijskem mestu San Luis Obispo, na seznam pa niso pozabili uvrstiti niti pompoznega napisa Hollywood na hribu Mount Lee in newyorški nebotičnik Empire State Building.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin