Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 1. 2014,
17.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kate Middleton princ William

Četrtek, 9. 1. 2014, 17.55

8 let

Vse najboljše, Kate Middleton! (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ljubljenka britanskih src Kate Middleton danes praznuje 32. rojstni dan. Poiskali smo 32 zanimivih dejstev o vojvodinji, ki je lani postala mamica, nekoč pa bo postala kraljica.

Catherine Elizabeth Middleton se je rodila 9. januarja 1982 staršema Carole in Michaelu kot prva od treh otrok. Ima še brata Jamesa in sestro Philippo, ki je bolj poznana po imenu Pippa. 175 centimetrov visoka lepotica je bodočega moža princa Williama spoznala na fakulteti, preden sta postala par, pa sta nekaj let prijateljevala.

Ko je mladi par oznanil zaroko, je britanska javnost ponorela. Kate je v hipu postala ljubljenka njihovih src, modni strokovnjaki pa so hvalili njen slog oblačenja. Po pravljični poroki leta 2011 je bil kraljevi dojenček le še vprašanje časa, William in Kate pa sta starša postala lanskega julija, ko se je rodil princ George. Mlada mamica se zdaj posveča predvsem umirjenemu družinskemu življenju, sem in tja pa se le udeleži kakšnega družabnega dogodka, na katerem vedno blesti. Med njene priljubljene modne oblikovalce spadajo Alice Temperley, Alexander McQueen in Jenny Packham, prestižnejše kose pa rada kombinira tudi z nizkocenovnimi.

O današnji slavljenki pa smo izbrskali tudi 32 zanimivosti.

1. Njen oče je bil pilot, mama pa stevardesa. 2. Je šest mesecev starejša od princa Williama. 3. Ljubše ji je, če jo kličejo Catherine. 4. Menda je alergična na konje. 5. Ljubiteljsko se ukvarja s fotografijo. 6. Za modno znamko Jigsaw je nekaj časa izbirala modne dodatke. 7. Postavila je šolski rekord v skakanju v višino. 8. Med čakanjem na novico o zaroki so jo britanski mediji označili za Waitey Katey, čakajočo princeso. 9. Na vsakem koraku jo spremljajo štirje varnostniki Scotland Yarda. 10. Z Williamom sta razmerje začela leta 2003. 11. Rada se sprehaja, plava, jadra in slika. 12. Nekaj časa je študirala v Firencah. 13. Pred Williamom je imela fanta, s katerim sta se razšla zaradi prevelike razdalje. 14. Ko je bila majhna, je njena družina živela v Jemnu. 15. Najraje kuha sama.

16. Londonski župan Boris Johnson jima je z Williamom ob poroki poklonil kolo tandem. 17. Med drugim je želela postati oblikovalka otroških oblačil. 18. Dolgo časa je igrala hokej, odlična pa je tudi v tenisu. 19. Leta 2012 so jo pri reviji Time uvrstili na lestvico stotih najvplivnejših ljudi na svetu. 20. Je diplomirana umetnostna zgodovinarka. 21. Njeni starši so sami ustvarili milijonski posel z dekoracijo za zabave. 22. Kot deklica je igrala v šolski predstavi, v kateri jo je zasnubil svetlolasi princ po imenu William. 23. Bila je zaprisežena skavtinja. 24. Je prava modna ikona. Vse, kar nosi, je pogosto razprodano v hipu. 25. Po Londonu se pogosto prevaža z javnim prevozom, še posebej s kolesi za izposojo. 26. Z Williamom imata kužka po imenu Lupo.

27. Kim Kardashian je Kate za 30. rojstni dan oblikovala čevlje z visoko peto. 28. Kate je želela roditi brez protibolečinskih sredstev, porod pa je trajal več kot 11 ur. 29. Menda naj bi v srednji šoli steno v njeni sobi krasil plakat princa Williama. To je sama zanikala in dejala, da je šlo za plakat znamke Levi's. 30. Je v daljnem sorodstvu z Georgeem Washingtonom. 31. Posveča se dobrodelnosti in je tudi podpornica in promotorka britanskih paraolimpijcev. 32. Kraljica Elizabeta II. nad Kate sprva ni bila navdušena, nato pa ji je prirasla k srcu. Danes sta zaupnici.

Ne spreglejte