Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 10. 2021,
14.52

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

3

Natisni članek

Claudia Schiffer Shakira Pandorini dokumenti

Ponedeljek, 4. 10. 2021, 14.52

2 leti, 6 mesecev

V Pandorinih dokumentih tudi Claudia Schiffer in Shakira

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

3

Claudia Schiffer Shakira | V Pandorinih dokumentih sta med tistimi, ki naj bi svoje premoženje skrivali v davčnih oazah, omenjeni tudi Claudia Schiffer in Shakira. | Foto Reuters

V Pandorinih dokumentih sta med tistimi, ki naj bi svoje premoženje skrivali v davčnih oazah, omenjeni tudi Claudia Schiffer in Shakira.

Foto: Reuters

V zaupnih dokumentih, ki razkrivajo poslovanje v davčnih oazah, so se znašla tudi znana estradna imena.

Davčna oaza.
Novice Pandorini dokumenti razkrivajo bogastvo svetovnih voditeljev

V enem največjih razkritij zaupnih finančnih dokumentov, poimenovanem Pandorini dokumenti, sta ob politikih in premožnih poslovnežih, ki naj bi svoj denar skrivali v davčnih oazah, omenjeni tudi (vsaj) dve prepoznavni imeni iz sveta zabave: nekdanja supermanekenka Claudia Shiffer in popzvezdnica Shakira.

Odvetniki tako ene kot druge zanikajo, da bi se njihovi varovanki z ustanavljanjem podjetij v davčnih oazah skušali izogniti plačilu davkov. Odvetniki Claudie Schiffer so po poročanju Daily Maila zatrdili, da nekdanja manekenka davke redno plačuje v Veliki Britaniji, kjer živi z družino.

Odvetniki Claudie Schiffer zatrjujejo, da nima neporavnanih davčnih obveznosti. | Foto: Reuters Odvetniki Claudie Schiffer zatrjujejo, da nima neporavnanih davčnih obveznosti. Foto: Reuters

Navedbe o domnevni utaji davkov zanikajo tudi odvetniki Shakire. Po poročanju Daily Maila so Pandorini dokumenti razkrili, da je pevka na Britanskih Deviških otokih odprla več podjetij, v katerih je skrivala svoje premoženje.

Na to so se že odzvali njeni odvetniki, ki trdijo, da je pevka vsa svoja podjetja v davčnih oazah prijavila pristojnim oblastem in da zaradi njih ni bila deležna nobenih davčnih ugodnosti.

Shakiro v Španiji že nekaj časa preiskujejo zaradi suma davčne utaje. | Foto: Reuters Shakiro v Španiji že nekaj časa preiskujejo zaradi suma davčne utaje. Foto: Reuters

Popzvezdnici sicer v Španiji že nekaj časa grozi sojenje zaradi domnevne utaje davkov, državno tožilstvo ji očita, da se je v letih 2012, 2013 in 2014 neupravičeno izogibala plačevanju davkov v Španiji in državno davčno blagajno s tem oškodovala za 14,5 milijona evrov.

Več o tem:

Shakira
Trendi Shakiri grozi sojenje zaradi utaje davkov
Ne spreglejte