Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 12. 2023,
9.12

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

kip Shakira

Četrtek, 28. 12. 2023, 9.12

4 mesece

Shakira v rojstnem mestu dobila šestmetrski kip #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48
Shakira kip | Shakira Isabel Mebarak Ripoll, ikona moči latinskoameriških deklet, je do zdaj prodala približno 80 milijonov glasbenih albumov po vsem svetu in osvojila tri nagrade grammy. | Foto Reuters

Shakira Isabel Mebarak Ripoll, ikona moči latinskoameriških deklet, je do zdaj prodala približno 80 milijonov glasbenih albumov po vsem svetu in osvojila tri nagrade grammy.

Foto: Reuters

Kolumbijsko glasbeno superzvednico Shakiro so v njenem rodnem mestu Barranquilla ta teden počastili s 6,5 metra visokim kipom. Kip iz brona in aluminija prikazuje pevko, oblečeno v zgornji del bikinija ter dolgi pareo. Pevka stoji v enem od njenih značilnih plesnih gibov z boki, pri tem pa ima roke sklenjene nad glavo.

"Boki, ki ne lažejo, edinstven talent, glas, ki navdušuje množice," se glasi napis ob vznožju skulpture, ki so jo odkrili na obrežju reke Magdalena. Slovesnosti ob odkritju kipa sta se udeležila Shakirina starša William Mebarak in Nidia Ripoll, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Boki, ki ne lažejo, se nanaša na istoimensko pevkino pesem (Hips don't lie), ki je ena od od številnih nagrajenih pesmi 46-letne Shakire.

Posnetek z otvoritve kipa si lahko ogledate spodaj:

Ikona moči latinskoameriških deklet

Na enem od družbenih omrežij se je pevka zahvalila kiparju Yinu Marquezu in njegovim študentom umetnosti za "ta primer velikega umetniškega talenta prebivalcev njene države".

Shakira Isabel Mebarak Ripoll, ikona moči latinskoameriških deklet, je doslej prodala približno 80 milijonov glasbenih albumov po vsem svetu in osvojila tri nagrade grammy. Pred kratkim je bila v novicah iz povsem drugih razlogov, in sicer zaradi preiskave neplačanih davkov v Španiji in plačila zunajsodne poravnave v višini več milijonov evrov.

Leta 2021 je bila Shakira navedena tudi v zvezi s Pandorinimi dokumenti, ki so razkrili strategije izogibanja davkom svetovne elite.

Kasneje je izdala novo uspešnico z argentinskim DJ-em Bizarrapom, ki ima na YouTubu več kot 666 milijonov ogledov. Na podelitvi latinskih grammyjev je pesem osvojila tudi nagrado za pesem leta 2023.

"Boki, ki ne lažejo, edinstven talent, glas, ki navdušuje množice," se glasi napis ob vznožju skulpture, ki so jo odkrili na obrežju reke Magdalena. | Foto: Reuters "Boki, ki ne lažejo, edinstven talent, glas, ki navdušuje množice," se glasi napis ob vznožju skulpture, ki so jo odkrili na obrežju reke Magdalena. Foto: Reuters

Preberite tudi:

Shakira
Trendi Shakirin odvetnik: Ceneje bi bilo, če bi se zaljubila v Ramosa kot pa v Piqueja
Shakira, pevka
Trendi Shakira pristala na poravnavo s tožilstvom in plačilo 7,3 milijona evrov
Joan Pique, Shakira
Trendi Shakira se je v novi skladbi spravila na bivšega tasta
Ne spreglejte