Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 3. 2013,
9.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

gledališče komedija nagrade Celje

Sobota, 23. 3. 2013, 9.13

8 let

V Celju konec Dnevov komedije in podelitev nagrad

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Slovenskem ljudskem gledališču Celje se bodo nocoj z nastopom stand up komika Tadeja Toša končali Dnevi komedije.

Ob koncu bodo podelili tudi tradicionalne nagrade za žlahtno predstavo, žlahtnega režiserja, žlahtno komedijantko in žlahtnega komedijanta. V letošnji žiriji Dnevov komedije, ki so se začeli 7. marca, so gledališki režiser Jaša Jamnik, gledališki režiser Nebojša Bradić in ravnateljica Osnovne šole Lava Marijana Kolenko. Gledalci so tudi na letošnjem festivalu vsak večer izbrali komedijantko ali komedijanta večera, glasovali bodo tudi za najboljšo komedijo festivala.

Dneve komedije, ki so letos zaradi finančne stiske prvič brez spremljevalnega programa, je odprla predstava Parole, parole ali Ni bila peta, bila je deveta režiserja Jake Ivanca in v izvedbi Gledališča Koper. V tekmovalni program so se poleg omenjene predstave uvrstile še Sleparja v krilu v režiji Borisa Kobala in izvedbi celjskih gledališčnikov, Sen v režiji Mateje Koležnik in v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj, predstava Filumena Marturano v režiji Katje Pegan ter izvedbi Gledališča Koper in SNG Nova Gorica.

V tekmovalnem programu so bile še predstave Star fotr v izvedbi SiTi Teatra BTC in režiji Jurija Zrneca, Živalska farma v režiji Vita Tauferja in izvedbi ansambla Lutkovnega gledališča Ljubljana, predstava Vitez čudes v režiji Luke Martina Škofa, ki jo je izvedlo Mestno gledališče ljubljansko. Zadnja tekmovalna predstava je bila Slovenska muska od A do Ž režiserjev Lada Bizovičarja in Jureta Karasa v izvedbi Špas teatra.

Lani je po mnenju žirije za žlahtno komedijo obveljala predstava 39 vstopnic v režiji Jaše Jamnika in izvedbi Špas teatra.

Ne spreglejte