SiolNET. Trendi Svet znanih
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V atriju ZRC-ja SAZU predstavitev arhitekturne delavnice Goražde 2012

1

termometer

V atriju ZRC-ja SAZU bodo ob 19. uri odprli razstavo, na kateri bodo predstavili rezultate arhitekturne in urbanistične delavnice Goražde 2012.

V sklopu delavnice so študentje in profesorji z ljubljanske Fakultete za arhitekturo, dijaki in profesorji Srednje šole Goražde in lokalni arhitekti pripravili niz rešitev za prostorsko ureditev Goražda.

Na delavnicah so sodelujoči v sodelovanju z ministrstvom za urbanizem kantona Goražde v BiH-u reševali naloge v petih tematskih sklopih: glavni trg, most čez Drino, Ulica Kulina bana, obrežje Drine, Gubavica, Pot spominov in infrastruktura.

Kot so zapisali v vabilu na razstavo, je najpomembnejša rešitev, ki so jo razdelali, most na Drini. Kot rešitev, vredno vpisa na Unescov seznam kulturne dediščine, navajajo most, ki so ga med vojno v BiH-u obesili z glavnega mostu, da bi se zaščitili pred ostrostrelci, za elektrarne, ki so jih z avtomobilskimi alternatorji spuščali z mostu v čolničih, pa so v vabilu zapisali, da v svetu nimajo para.

Do zdaj so delavnico predstavili na razstavah v Goraždu in na sarajevski fakulteti za arhitekturo. Delavnica je potekala v sodelovanju z različnimi inštitucijami, med drugim s slovenskim veleposlaništvom v BiH-u, kantonom Goražde in Univerzo v Sarajevu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin