Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
5. 6. 2019,
16.15

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,16

1

Natisni članek

maček Donald Trump

Sreda, 5. 6. 2019, 16.15

4 leta, 10 mesecev

Trumpov avto okupiral trmast protestnik: maček Larry #foto #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,16

1

larry the cat | Zver brani Zver. | Foto zajem zaslona

Zver brani Zver.

Foto: zajem zaslona

Med obiskom Donalda Trumpa se je v Londonu zbralo kar nekaj protestnikov, a nihče ni bil tako vztrajen in prikupen kot Larry, vladni maček, ki živi na ulici Downing.

Maček Larry je verjetno najbolj znani maček v Veliki Britaniji, saj živi na eni najslavnejših ulic: na Downing Street 10, kjer se nahaja rezidenca in urad predsednika vlade Združenega kraljestva.

V rezidenci je zaradi pomembnih gostov vedno pestro, zato ima belo-sivi mešanček precej dela, in nič drugače ni bilo včeraj, ko se je v Larryjevi rezidenci oglasil Donald Trump s soprogo Melanijo.

Larry je budno opazoval dogajanje in se celo postavil v kader, ko so fotografi v objektiv ujeli zakonca Trump z zakoncema May:

Larry ni zamudil priložnosti, da se pojavi na zgodovinski fotografiji. | Foto: Getty Images Larry ni zamudil priložnosti, da se pojavi na zgodovinski fotografiji. Foto: Getty Images

Zver branila zver

A mačji minister, kot ga ljubkovalno imenujejo, si je za ta dan zadal pomembnejšo nalogo: odločil se je braniti Trumpov predsedniški avtomobil, ki se ga drži vzdevek "The Beast" (zver, op. p.). Larry se je postavil pod vozilo in se ni hotel premakniti, zaradi česar je spet postal viralen.

Poročevalka Sky Newsa se je pošalila, da skuša Larry priti v "Zver", kar se lahko konča samo slabo.

Larry se je za nekaj časa kar utaboril pod avtomobilom, zato so ga mnogi označili za najbolj trmastega protestnika tega dne.

"Velike težave z varnostjo, saj se je vladni maček Larry utaboril pod Trumpovo limuzino in se noče premakniti."

Kot mu pritiče, ima Larry tudi lastni Twitter profil, imenovan @Number10cat, kjer se je pod enako fotografijo pojavil zapis: "Lepa fotografija zveri. In predsednikovega avtomobila."

Larry, prvi mačji minister

Larry je na ulico Downing prišel 15. februarja 2011 in je prvi maček v kabinetu, ki so mu dali naziv "prvi mačji minister" ali "vladni maček". V rezidenco je prišel iz mačjega zavetišča, kjer so prepoznali njegove odlične lovske spretnosti, s katerimi ni razočaral niti v kabinetu.

S svojo pojavo in prijaznostjo je osvojil srca mnogih Britancev ter predstavnikov medijev, zaradi česar mu mnogi vsakodnevno pošiljajo darila in priboljške. Larry dneve preživlja z ovohavanjem in pozdravljanjem gostov, preverjanjem varnosti in preizkušanjem novega pohištva za spanje.

Larry ni samo odličen gostitelj, ampak tudi pozer. | Foto: Reuters Larry ni samo odličen gostitelj, ampak tudi pozer. Foto: Reuters

larry the cat | Foto: Reuters Foto: Reuters

Na ulico Downing je prispel v času mandata Davida Camerona, a ga je njegova naslednica Theresa May z veseljem posvojila. Enako se pričakuje tudi od njenega naslednika ali naslednice.

Preberite tudi:

Novice Cameron z nasmeškom zapušča ulico Downing, a maček Larry ostaja
Ne spreglejte