SiolNET. Trendi Svet znanih
0,18

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Študentki tožita univerze, ki so vpletene v nedavno prevaro

0,18

termometer

harvard |  | Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Študentki univerze Stanford Erica Olsen in Kalea Woods sta na zveznem sodišču v San Franciscu vložili tožbo proti vsem univerzam, ki so omenjene v obtožnici proti slavnim in bogatim, ki so s pomočjo prevar in korupcije uredili sprejem svojih otrok na visokošolske ustanove po ZDA.

Lori Loughlin, Felicity Huffman Trendi Ameriški mediji po škandalu neizprosni do vpletenih zvezdnic #video

Tožba trdi, da zaradi prevar nista imeli poštene in enakopravne možnosti za vpis na univerzi Yale in USC. V tožbi so omenjene še univerze Wake Forest, Kalifornija Los Angeles, San Diego, Teksas, Georgetown in Stanford.

"Univerze so od študentov pobrale vpisnino, vendar niso zagotovile poštenega procesa brez prevar, podkupovanja, varanja in nepoštenosti," piše v tožbi.

Felicity Huffman | Foto: Getty Images Foto: Getty Images Slavni s pomočjo prevar spravili otroke na ugledne univerze

FBI je v torek aretiral in obtožil več slavnih in bogatih Američanov, ki so s pomočjo prevar spravili svoje otroke na ugledne univerze. Med aretiranimi sta bili igralki Felicity Huffman iz serije Razočarane gospodinje in Lori Loughlin iz serije Polna hiša ter glavni organizator prevar William Singer.

Singer je prek svojega podjetja Edge College & Career Network uredil, da je imel naraščaj bogatih in slavnih dostop do najboljše izobrazbe, ki jo je mogoče kupiti. Univerze pri prevarah, glede na obtožnice, ki so vložene proti okoli 50 osebam, niso sodelovale.

Singer je našel nekoga, ki je namesto bogatega otroka opravil sprejemni izpit za univerzo in od staršev pobral honorar. Nekaj bogatih otrok je ob sodelovanju podkupljenih univerzitetnih trenerjev spravil na univerze kot nadarjene športnike.

Univerze trdijo, da s tem niso imele nič, vendar pa tožnici trdita, da bi morale zagotoviti poštene in enake pogoje za vse. Tožba lahko postane skupinska in bo univerzam v primeru uspeha prinesla visoke stroške.

FBI Trendi Zaradi prevare pri vpisih na ameriške univerze obtoženi bogati in slavni

 

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin